Lamborghini ar putea aduce la Frankfurt o versiune de stradă a lui Gallardo ST

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.08.2011
Englezii de la AutoExpress anunţă că Lamborghini va aduce la Frankfurt un model de stradă bazat pe Gallardo SuperTrofeo.

Lamborghini ar putea prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt o versiune de stradă a modelului de competiţie bazat pe Gallardo. Cei de la AutoExpress spun că modelul va fi mai uşor decât actualul Gallardo şi mult mai agresiv decât acesta. Unitatea V10 de 5.2 litri a modelului va dezvolta cel puţin 570 CP, în timp ce accelerarea de la 0 la 100 km/h va avea loc în aproximativ trei secunde. Oficialii companiei italiene nu au prezentat încă informaţii despre acest model.

Lamborghini Gallardo SuperTrofeo a fost construit în doar 30 de exemplare, toate fiind utilizate pentru seria mono-marcă cu acelaşi nume. Modelul este bazat pe LP560-4 şi are o serie de modificări. Suspensia are setări de competiţie şi este reglabilă, iar interiorul a fost scăpat de dotările de lux pentru reducerea masei totale. În comparaţie cu modelul standard, acesta are 110 kilograme mai puţin, totalizând o masă de 1.300 kilograme. În plus, modelul prezintă o serie de modificări aerodinamice, incluzând un splitter faţă imens şi un eleron de dimensiuni comparabile.

Modelul care urmează să fie prezentat la Frankfurt ar putea să urmeaze aceeaşi dietă, spun englezii de la AutoExpress.

Această versiune ar urma să fie "cântecul de lebădă" al lui Gallardo, modelul urmând să fie scos din producţie în curând. Preţul unui exemplar va fi semnificativ mai mare decât al unui Gallardo, iar producţia va fi limitată la câteva zeci de exemplare, dacă nu chiar mai puţin. În 2012, Lamborghini va lansa un model nou în locul lui Gallardo, care ar putea să fie denumit Cabrera.

Via | AutoExpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru