Lamborghini Aventador va fi produs în 4.000 de exemplare

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 10.03.2011
Odată cu anunţul epuizării numărului de unităţi Aventador oferite în 2011, a venit şi prima informaţie legată de numărul total de producţie. Italienii vor fabrica 4.000 de unităţi.

Oficialii Lamborghini au anunţat că noul Aventador va fi produs în la fel de multe exemplare ca predecesorul său. Murcielago, model care a debutat în urmă cu zece ani, a fost fabricat în 4.099 de exemplare, deci ne putem aştepta la o cotă de producţie similară şi pentru acest model. Mai precis, o sursă din cadrul fabricii a declarat pentru englezii de la Autocar că mulajele utilizate pentru producţia de fibră de carbon pot fi refolosite pentru 500 de bucăţi. Din moment ce italienii au stabilit un buget pentru opt seturi de mulaje, aceştia se aşteaptă la 4.000 de unităţi Aventador.

Lamborghini Aventador este realizat în baza unei construcţii monococă inovatoare realizată din fibră de carbon. Motorul său are 12 cilindri şi o cilindree de 6.5 litri şi se laudă cu o putere maximă de 700 CP şi un cuplu motor excepţional încă de la turaţii joase. Masa la gol a lui Aventador este de 1.575 kilograme, ceea ce înseamnă că raportul putere/greutate al modelului este de 2.25 kilograme per cal putere.

În comparaţie cu predecesorul său, consumul de carburant şi emisiile de CO2 au scăzut cu aproximativ 20%, în timp ce puterea a crescut cu 8%.

Conform tradiţiei sale, Lamborghini a denumit noul său model după un taur. În mod evident, s-a ales numele unui taur deosebit de curajos din lumea Corridelor spaniole. În cazul acesta, vorbim de un taur care a intrat în luptă în octombrie 1993 la Saragossa Arena, unde a câştigat titlul "Trofeo la Pena La Madronera" pentru curajul deosebit de care a dat dovadă.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • ?
    da si vreo 2000 Superleggera ,superveloce si 100 ceva ca reventon
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru