Lamborghini MLC - SUV-ul italienilor ar putea debuta la Beijing

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 23.02.2012
Lamborghini ar putea expune la Salonul de la Beijing conceptul MLC, o anticipare a viitorului SUV produs în Sant'Agata Bolognese.

Esential

150.000 de euro ar urma să coste SUV-ul Lamborghini.
1500 de unităţi ale SUV-ului vrea să producă Lamborghini.

Atunci când oficialii din Sant'Agata Bolognese au anunţat că plănuiesc să dea naştere unui SUV, o serie de speculaţii au început să anticipeze produsul italienilor. Cele mai noi informaţii anunţă un debut mondial al SUV-ului în cadrul Salonului Auto de la Beijing, unde va fi expus în stadiu de concept, cu un nume provizoriu: MLC. Prototipul ar putea fi un SUV cu trei uşi ce preia şi modelează liniile unui alt concept mai vechi, super sedanul Estoque.

Versiunea de serie ar urma să debuteze abia în 2015 pe platforma modificată a actualelor Porsche Cayenne şi Volkswagen Touareg. Mai exact, la nivel structural, italienii vor folosi din abundenţă fibră de carbon pentru a spori rigiditatea, dar şi pentru a reduce masa totală. Surse neoficiale susţin că întregul tunel destinat transmisiei ar putea fi produs din fibră de carbon pentru a obţine o masă totală mai mică de 2000 de kilograme. Dacă reţeta va fi un succes, ea ar putea servi şi la dezvoltarea viitorului Estoque.

Propulsia va fi asigurată de motorul V10 de 5.2 litri, instalat în prezent pe Gallardo LP560-4.

În cazul SUV-ului, propulsorul va fi modificat pentru a livra 600 de cai putere şi un cuplu motor generos la turaţii reduse.

Programat să debuteze abia peste trei ani, modelul va avea un preţ de pornire de 150.000 de euro. După debut, Lamborghini îşi propune să producă anual 1500 de unităţi.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • O sa fie un SUV frumos si agresiv...dar mai nou lumea prefera crossover.
    Asa ca mai bine se orienteaza la crossover ca se vinde si mai bine.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru