Lamborghini va construi un model sport cu patru uşi

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 05.08.2010
Lamborghini va dezvolta până la urmă un model sportiv cu patru uşi pentru a-şi creşte vânzările şi a spori profiturile care au început să scadă în ultima perioadă.

Italienii de la Lamborghini au anunţat că vor lnasa un model sport cu patru uşi în încercarea de a atrage cât mai mulţi clienţi. Dezvoltarea unui asemenea model le-ar oferi celor de la Lamborghini un rival pentru modele precum Aston Martin Rapide şi Maserati Quattroporte. În urmă cu doi ani, cei de la Lamborghini au prezentat conceptul unui model cu patru uşi intitulat Estoque, a cărei intrare în producţie a fost iniţial amânată şi ulterior anulată. Se pare că Estoque nu a încheiat scotelile cu planşa de design a celor de la Lamborghini şi că piaţa îi obligă pe italieni să construiască un asemenea model.

"Un nou model s-ar potrivi foarte bine în gama Lamborghini. O maşină cu patru uşi ar fi o alternativă fezabilă.", a declarat Stephan Winkelmann, şeful mărcii Lamborghini.

"Cu siguranţă aş fi foarte încântat să văd un sedan de la Lamborghini, asta ar fi ceva complet nou. De ficecare dată când mai uit la modelul Murcielago SuperVeloce din garajul meu simt că mă îndrăgostesc şi e pur şi simplu irezistibilă", a declarat Dieter Niederfringer, co-proprietarul unei companii austriece de prelucrare a metalelor – Alpewa GmbH, care şi-a cumpărat primul Gallardo în 2004 şi a cumpărat un Murcielago SuperVeloce în valoare de 380.000 de euro în 2009.

Data de lansare a noului model nu a fost anunţată, iar numele şi caracteristicile acestuia sunt încă necunoscute. Cei de la Lamborghini ar trebui să se grăbească cu lansarea acestui model, deoarece piaţa auto din Statele Unite ale Americii – cea mai mare piaţă de desfacere pentru modele de lux – este aşteptată să crească cu 70% la categoria de preţ 200.000-400.000 de dolari, după ce a înregistrat o scădere de 37% în 2009.

Spre exemplu, germanii de la BMW au înregistrat vânzări record în SUA cu noul lor Rolls Royce Ghost – 970 de unităţi în primele şase luni ale anului.

Via | Gasgoo

Comentarii (8)

  • ...si noi suntem prezenti la datorie...salivam de pe margine...
    9 0
  • Claudiu
    Acest sedan Lamborghini va fi desenat de Italdesign Giugiaro
    Se pare ca acest sedan Lamborghini nu se va inspira dupa conceptul Estoque, ci va inaugura un nou limbaj de design Lamborghini, mai latin ce va fi desenat de noua achizitie Lamborghini ( a se citi VW Group ) si anume Italdesign Giugiaro .
    2 0
  • in traducere libera -
    "
    Nu ne ajunge Panamera, va mai dam una, doar ca sa dominam segmentul .

    Cu stima,
    VAG
    "
    3 5
  • super...toti fac de toate...in fine ,televizoare cand fac?
    2 1
  • V8 turbo
    VAG se tine de treaba vad ca baga bani in tehnologie si in modele noi, sa vada si carcotasii lesinati de foame ce face VAG cu Lamborghini de cand l-au preluat.
    2 2
  • auto
    se ocupa chinezi si de asta.
    0 0
  • cliseul "masinii germane"...
    VAG mai strica un brand; (see Cayene, Panamera...) by the way...apare si un SUV de la Lamborghini...trist!!
    1 3
  • @ibm
    lamborghini au facut un SUV inainte sa fie preluati de VW si anume LM002 prin anii '80 '90!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru