Lamborghini va lansa un SUV. Sedanul Estoque a fost amânat

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 05.10.2011
Un oficial Lamborghini a declarat că producătorul din Sant'Agata Bolognese îşi doreşte un SUV, capabil de o utilizare zilnică. Sedanul Estoque a fost amânat.

După succesul înregistrat de Panamera, publicul se aştepta la o replică din partea Lamborghini, bazată pe conceptul Estoque. Se pare că italienii nu cochetează momentan cu această idee şi pregătesc altceva, mai exact un SUV.

Christian Mastra, şeful diviziei Asia-Pacific Lamborghini, susţine că ideea unui vehicul 4x4 are mult mai mult sens pentru că pieţele emergente preferă acest tip de maşină. "Încă nu am cerut părerea clienţilor noştri despre un nou model, însă pe anumite pieţe ideea unui SUV ar fi favorizată. Dacă te gândeşti la India, China, Brazilia şi Mexic, toate aceste zone preferă un 4x4 de lux. Dacă ne gândim şi la experienţa pe care o avem cu vechiul LN002, alegerea noastră este justificată. Vom vedea pe viitor dacă decizia va fi aprobată."

În acest moment, Lamborghini intenţionează să ofere publicului o maşină ce poate fi folosită zi de zi. "Ideea după care ne ghidăm este aceea a unui automobil utilizabil în toate zilele săptămânii, nu numai sâmbăta din pură plăcere", a declarat Mastra.

Oficialul a ţinut însă să precizeze că Lamborghini nu va urma calea bătătorită deja de Porsche, care a ales versiuni diesel şi hibrid pentru acest tip de vehicule, atrăgând astfel criticile pasionaţilor.

"Vrem să nu ne îndepărtăm de tradiţia care ne-a consacrat . Cu toate acestea va fi un model cu tracţiune integrală şi o gardă la sol mai înaltă. Avem în acest moment o moştenire importantă şi cred că suntem mai îndreptăţiţi decât alţii să avem un SUV."

Mastra a declarat şi că SUV-ul va folosi un motor supraalimentat, creat special pentru acest model, ce nu va fi utilizat pentru supercarurile deja cunoscute. Acestea vor folosi în continuare unităţi V10 şi V12.

"Maşinile noastre trebuie să îşi păstreze sufletul sportiv", a concluzionat oficialul.

Comentarii (7)

  • eu zic,ca prin diversificarea unui produs se pierde din exclusivitate astfel produsul tinde spre latura comerciala ceea ce vad ca mai nou se urmareste......pacat...toti fac de toate ...intrebarea e cine vinde mai bine/un raspuns posibil e:in functie de rata cocalarismului...manelism si alte fenomene de deculturalizare.
    4 4
  • Emanuel
    Din cauza asta nu-i merge bine lui Porsche... succesul inregistrat de Cayenne si Panamera vorbeste de la sine... Eu astept si un SUV Ferrari... tractiunea integrala o au...
    2 3
  • Daca vor face un SUV in genul Mega Track atunci eu sunt de acord.
    Pentru mine cel mai bine ar fi fost daca Lamborgini ar crea un urmas al Espada, adica un Coupe cu 4 locuri, concurent pentru Ferrari FF, pe care eventual sa il faca hibrid. Pana la urma cei de la Lamborghini pot folosi orice din curtea VAG, asa ca V8-ul biturbo proaspat prezentat pe Audi S8, cuplat la un sistem hibrid ar fi fost ceva frumos.
    1 2
  • @ian
    de ce se asociaza cu cocalarii/manelistii si asa mai departe niste marci cu renume, care au atatea modele deosebite. daca multi cocalari si manelisti au anumite modele (Audi, Porsche, BMW ) asta nu inseamna ca marcile alea is proaste sau nu vor avea succes. Fiecare popor are cocalarii si manelistii sai dar asta nu inseamna ca un BMW pisicuta nu a fost/nu este o masina frumoasa, sau un Audi A4/A6, sau un Porsche Cayenne. Se poate aprecia o masina pentru desig-un si constructia sa nu din punctul de vedere al clientilor care o cumpara.
    9 0
  • ?
    pana la urma pentru profit vor produce si biciclete , si de aceea admir ferrari , morgan ,meclaren ( pai pentru ce sa mai dai 200.000 E cand si nea nelu are lambo TDI
    2 2
  • basta, fratilor!
    Se poate aprecia ca @agoox a exprimat cel mai realist punct de vedere, dar vin eu si va intreb frontal si brutal: cum mama naibii se face ca o tara calificata permanent si din toate directiile ca instabila economic si cu un viitor tot mai sumbru pe toate planurile existentiale, precum a noastra, manca-o-ar tata de scumpa ce este (la propriu:D), sa figureze in topul tarilor europene cu cele mai multe masini de lux pe cap de locuitor ?! Criza, recesiune, infractionalitate, cataclisme, Apocalipsa, blocaj politic, spectrul decimant al foametei globale, bla, bla, bla, simple sperietori de ciori bete! Teribil paradox, monser...De fapt, ce sa ne mai ascundem dupa baobab: LA NOI SE FURA CA LA BA-LA-MUC! Dar nu ne multumim doar cu atat, de! Ati vazut invazia dementiala a omizilor din anul curent? Prapad au lasat in urma lor, nu gluma. Prin analogie, asa procedam noi - "baietii dastapti" - cu pomul prea "accesibil" numit Europa, care o sa ajunga o zdreanta in bataia necrutatoare a sortii din cauza rapacitatii noastre proverbiale. Sa nu se creada ca generalizez in mod obtuz sau fanatic cu privire la poporul din care, volens-nolens, fac parte organico-spiritual, sau ca savarsesc lez-natiune fara un motiv temeinic, dar nu se mai poate trai firesc, draguteilor, in iuresul acesta haotic de pe strazi, unde iti sufoca panorama vizuala de zi cu zi multimea coplesitoare de autovehicule, culmea, chiar si in plina zi (sau mai ales in!) , cand tot omul normal la debla ar trebui sa fie absorbit de jobulet, dar, cum la noi basmele suave de adormit pruncii s-au inlocuit treptat cu povesti sforaitoare despre productivitatea muncii, va dati seama de unde au rasarit toate minunatiile pe roti: ne-am inspirat toti dupa modelul ideologic brav aducator de "succesuri" al lui nea Nelu Kaghebelu - "sarac, cinstit si truditor" (in ciordicultura, pardon, agricultura, sau in limuzine, pardon, uzine)...Furnicareala neobosita a masinilor mi-aminteste in mod reflex de vorba aceea din strabuni: "cata frunza, cata iarba"...sau are maicuta mea o zicere si mai sugestiva: "Ia uite, i-a fatat ma-sa pe toti in masini!"...
    0 0
  • abia astept
    as vrea din toata inima mea sa faca un suv lambo cred ca ar fi o ideie superba
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru