Land Rover Discovery 4 Facelift a fost lansat la New York

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 08.04.2009
Alaturi de noul Range Rover Sport, Land Rover a lansat versiunea facelift a modelului Discovery la Salonul Auto de la New York.

Land Rover a prezentat facelift-ul modelului Discovery 4 la Salonul Auto de la New York. Acest model a primit o serie de modificari discrete la exterior precum si doua propulsoare noi. Astfel, Land Rover Discovery 4 a primit doua propulsoare noi din gama Range Rover Sport.

Gama de motorizari a lui Land Rover Discovery 4 cuprinde noul propulsor V6 diesel de 3.0 litri si noul V8 supraalimentat de 5.0 litri. Motorul V6 diesel de 3.0 litri dezvolta 245 CP si un cuplu motor de 600 Nm. Acesta are un consum cu 29% mai mic fata de cel al motorului echivalent de pe generatia precedenta a lui Discovery. Pe langa noile motoare, unitatile TDV5 de 2.7 litri si TDV8 de 3.6 litri sunt disponibile in continuare pentru gama Discovery.

Alaturi de noile motorizari, modelul a primit o noua suspensie care ii confera o manevrabilitate superioara atat pe sosea cat si pe traseele off-road. Suspensia ofera performante sporite datorita unei supape de control care este actionata electric, in functie de manevrele la care este supus vehiculul.

Pe langa suspensie, sistemul de franare a fost si el imbunatatit.

Design-ul acestui model a primit cateva schimbari minore, care au fost operate la nivelul blocurilor optice, portierelor si a partii frontale. Bara spate a fost si ea remodelata si acum incorporeaza un mini-deflector de aer. Modelul a fost remodelat pentru a oferi o aerodinamica imbunatatita si un coeficient de rezistenta la inaintare cat mai scazut. Interiorul acestui model a fost si el modernizat, bordul primind o noua forma, precum si materiale noi.

Via | Carscoop

Comentarii (1)

  • Mircea
    Clarificari
    Pe generatia actuala de Discovery nu exista nici un turbodiesel de 3 litri echivalent. Exista doar un TDV6 (si nu TDV5) de 2.7 litri si un TDV8 de 3.6 litri.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru