Land Rover renunta la organizarea competitiei G4 Challenge

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 23.12.2008
G4 Challenge, competitia extrema de anduranta organizata anual de Land Rover, nu va avea loc in 2009, din cauze economice.

Land Rover a anuntat oficial ca anuleaza toate planurile lagate de editia 2009 a competitiei globale G4 Challenge, urmand ca intreg bugetul alocat acesteia sa fie concentrat pe dezvoltarea si lansarea modelelor noi ale marcii.

G4 Challenge, una dintre cele mai interesante competitii de anduranta si aventura ale lumii, urma sa aiba loc in vara anului viitor, in Mongolia. Participantii veneau din 18 tari ale lumii.

"Avand in vedere severitatea crizei economice mondiale si conditiile financiare actuale, suntem nevoiti sa luam decizii dure care prioritizeaza si canalizeaza bugetele noastre inspre lansarile de modele noi. Vom lua intotdeauna decizii de care beneficiaza in primul rand afacerea noastra globala si abia apoi actiunile anexe acesteia", declara Phil Popham, managerul Land Rover.

Renuntarea Land Rover nu este singura iesire brusca de pe scena actiunilor anexe ale constructorilor lumii. Astfel, daca Honda si-a anuntat acum doua saptamani iesirea din Formula iar Subaru si Suzuki au renuntat la participarea in WRC, Michelin a decis sa suspende in 2009 organizarea competitiei Challenge Bibendum, care ar fi trebuit sa aiba loc in aprilie, la Rio de Janeiro.

via | Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru