Lexus implineste 20 de ani de existenta

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 20.01.2009
Divizia de lux a Toyota implineste 20 de ani de la lansarea primului model, LS 400.

Lexus a fost introdus ca brand in anul 1989 la Salonul Auto de la Detroit, iar marca implineste astazi 20 de ani de la lansarea primelor modele, LS 400 si ES 250. Initial, marca a fost introdusa pe piata din Statele Unite ale Americii, piata din Japonia primind modelele Lexus abia in 2005.

Lexus LS 400 a fost introdus ca fiind o limuzina de lux, creata sa concureze cu Mercedes-Benz S-Klasse. Alaturi de acesta, Lexus a prezentat modelul ES 250, un sedan bazat pe Toyota Camry, care excela prin dotari si finisaje.

In ciuda criticilor, Lexus a devenit un concurent veritabil pentru limuzinele germane, reputatia marcii japoneze fiind bazata pe consecventa.

In anul 2008, Lexus a fost desemnata ca fiind cea mai fiabila marca din Statele Unite ale Americii pentru cea de-a paisprezecea oara consecutiv, in baza unui studiu efectuat pe 53.000 vehicule si problemele intalnite in primii trei ani de posesie. Adesea, marca japoneza a fost criticata pentru natura sa neofensiva, dar cifrele de vanzari inregistrate de Lexus au dovedit ca fiabilitatea este mai buna decat atitudinea de marca in ochii clientului.

Via | TheCarConnection

Comentarii (2)

  • jUsT mE
    Super tare marca asta
    Cele mai bine finisate masini de pe piata sunt modelele Lexus.
    0 0
  • Rica SM
    bravo
    ...si 20 de ani intre primele 5 in topul fiabilitatii...BV
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru