Licitaţia Ferrari pentru victimele cutremurelor italiene a adunat 1.8 milioane de euro

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 21.06.2012
Fanii mărcii Ferrari din toată lumea au cumpărat câteva obiecte de colecţie ale mărcii italiene pentru suma de 1.8 milioane de euro. Bătaia s-a dat pe exemplarul unicat 599XX Evoluzione.

Esential

1.8 milioane de euro este suma strânsă în urma licitaţiei.

Cutremurele care au loc în centrul Italiei în 20 şi 29 mai i-au determinat pe cei de la Ferrari să organizeze o licitaţie cu scopul declarat de a strânge fonduri pentru victimele dezastrului natural care a lovit zona Modena, oraş în care marca italiană are centrul de comandă.

Automarket vă informa la momentul respectiv de faptul că principalul obiect scos la licitaţie de italieni este un Ferrari 599XX Evoluzione (foto) care are o valoare de piaţă de 1.2 milioane de euro. Ei bine, maşina i-a fost vândută cu 1.4 milioane de euro unui participant american la licitaţie. Acesta va primi o maşină cu adevărat specială: în interior se va afla o placă comemorativă semnată de însuşi Luca di Montezemolo, iar noul posesor urmează să urce pentru prima dată la volanul maşinii în cadrul Marelui Premiu de Formula 1 de la Monza (7-9 septembrie), atunci când aceasta îi va fi înmânată de Fernando Alonso şi Felipe Massa, cei doi piloţi ai Scuderiei Ferrari.

Per total, strângerea de fonduri organizată de Ferrari a reuşit să adune 1.8 miloane de euro, printre celelalte obiecte interesante scoase la vânzare de Ferrari numărându-se un nas detaşabil al unui Ferrari F60 (23.000 de euro) sau motorul maşinii de Formula 1 cu care Ferrari a câştigat titlul la constructori în 2008 (80.000 de euro).

Pe lângă licitaţie au existat şi donaţii anonime, un rus cu dare de mână participând cu 100.000 de euro la strângerea de fonduri.

"Un rezultat de pole posotion. Ştiam că mă pot baza pe inimile mari ale Ferrariştilor, dar aceştia m-au surprins încă o dată. Vreau să le mulţumesc tuturor clienţilor, colecţionarilor  şi entuziaştilor care au licitat. Aceştia au trimis un mesaj de căldură şi solidaritate oamenilor din regiune afectaţi de această tragedie", a declarat Luca di Montezemolo într-un comunicat oficial Ferrari emis după finalizarea licitaţiei.

via | Motorward

Comentarii (2)

  • As fi cumparat eu motorul de F1. L-as fi montat intr-o dacie si mi-as fi batut joc de orice super-car. Serios vorbind, cat poate fi de "apetisant" acel 599xx
    3 3
  • mda, ipocrizia oamenilor e in continua crestere. in cazul de fata cei 1.4 mil pt Ferrari sunt bineveniti pentru ca merg la oameni nevoiasi. Dar o masina sa coste miliaone de euro si sa se cumpere in draci ce naiba o avea, o atins-o un om, a pus un om semnatura pe ea. Ridicol cat pot sa fie de absurzi oamenii cu ''provenata'' mai ales. Sunt doar niste masini la sfarsit de zi, nimic mai mult. Daca am da un pas in spate sa vedem cati oameni ar fi putut fi ajutati, de pe banii aia aruncati pe fiare.
    Cu timpul omenirea in loc sa devina mai inteleapta devine mai ipocrita.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru