Lincoln C Concept, prezentat la Detroit

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 12.01.2009
Lincoln, marca premium detinuta de Ford, a prezentat la Detroit un concept de lux inalt si dimensiuni mici.

Esential

180 de cai putere are motorul de 1.6 litri care echipeaza Lincoln C.

Lincoln, marca a gigantului Ford Motor, a dezvaluit la Salonul Auto de la Detroit conceptul C. Designerii au pornit de la ideea de a crea un vehicul de oras care sa intruneasca eleganta unui model Lincoln de mari dimensiuni intr-un pachet de mici proportii.

Mai precis, Lincoln a creat un concept compact (de aici vine si particula "C", de altfel), dar care intruneste caracteristicile unui vehicul luxos. “Cumparatorul modern al masinilor de lux traieste si munceste in marile aglomeratii urbane si vrea sa-si aduca contributia la eforturile de salvare a mediului, dar tot vrea sa aiba un stil de viata inconjurat de lux. Tocmai de aceea a fost creat Lincoln C concept”, a declarat Peter Horbury, director executiv de Design.

Potrivit lui Horbury, tinerii din ziua de asta sunt obisnuiti sa foloseasca calitate premium la pachete mici. „In ultima decada, oamenii au platit mai multi bani pentru obiecte de uz mai mici”, a spus Peter Horbury, referindu-se la iPod sau MP3 Player. „Aceeasi filosofie poate fi aplicata si in industria automobilelor”, a mai spus designerul.

Sub capota conceptului, Lincoln a pregatit motorul EcoBoost de 1.6 litri de 180 CP si un cuplu maxim de 240 Nm. Designul exterior al conceptului Lincoln C a plecat de la scopul de a crea un vehicul elegant care sa poata fi manevrat usor in traficul oraselor aglomerate si care sa raspunda necesitatilor publicului iubitor de gadget-uri.

Look-ul prototipul american nu surprinde modificari substantiale de la ceea ce ne puteam astepta in privinta unui design semnat Lincoln. Nu putea trece sub tacere lipsa montantului B, care permite o deschidere opusa a usilor laterale.

Designerii americani au cochetat cu ideea unui concept cu aspect futuristic, motiv pentru care au stabilit ca acoperisul sa fie din sticla. Mai mult, aceasta decizie le-a servitla interior, unde existenta unei suprafete vitrate mari da senzatie de spatiu si confort.

Luxul si eleganta sunt cuvintele de ordine in ceea ce priveste interiorul lui Lincoln C. La toate acestea se adauga multitudinea de gadget-uri prevazute de Lincoln.

Via | TheCarfanatic

Comentarii (1)

  • Lorand
    Copie dupa Megane II
    Poate nu vad eu bine, dar cred ca sau cam inspirat mult din designul lui Renault Megane II care tocmai a fost scos la pensie dupa 6 ani.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru