Loeb a castigat Raliul Finlandei

De Robert Gherghe
Publicat Duminica, 03.08.2008
Cvadruplul campion mondial, Sebastien Loeb, a castigat pentru prima data in cariera Raliul celor 1000 de Lacuri.

Sebastien Loeb a castigat pentru prima data in cariera "Marea Cursa" din Jyvaskyla, cunoscuta in prezent ca Raliul Finlandei. Francezul de la Citroen a plecat in ultima zi a competitiei cu un avans de 18.2 secunde in fata lui Mikko Hirvonen, liderul clasamentului genaral din WRC.

Prima dintre cele trei probe speciale programate astazi s-a incheiat cu un scor de egalitate intre cei doi principali combatanti. Pe a doua speciala lucrurile aveau sa se precipite inca de la inceput. Loeb a facut o greseala inca din primul viraj, cand a iesit in afara drumului din cauza faptului ca a mers prea lent. Pilotul Citroen a pierdut 6 secunde in urma acestei erori dar s-a mentinut in acelasi timp cu Hirvonen pe restul traseului.

Ultima proba a zilei il punea pe Mikko Hirvonen, finlandezul de la BP Ford in fata unei sarcini extrem de dificile: sa recupere circa 12 secunde fata de Loeb. Finlandezul a a facut o cursa fara greseala dar nu a reusit sa desprinda mai mult de 3 secunde cvadruplului campion mondial.

In acest conditii, Sebastien Loeb, recordmanul victoriilor de etapa din WRC, a reusit prima victorie personala in Raliul Finlandei.

Victoria francezului este cu atat mai mare, in conditiile in care a fost obtinuta pe terenul lui Hirvonen. Mai mult, pilotul de la Citroen s-a apropiat la doar un punct in clasamentul general din WRC.

Locul trei a fost obtinut in Finlanda de Chris Atkinson, pilotul de la subaru reusind o noua performanta de invidiat. In zona punctelor au mai intrat in ordine Dani Sordo, Henning Solberg, Petter Solberg, Matti Rantanen si Toni Gardmeister.

Taguri: WRC

Comentarii (1)

  • dadada
    MA INTREB ?!?! DE CE TOT FRANCEZII ???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru