Loeb conduce dupa prima zi in Raliul Sardiniei

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 16.05.2008
Dupa 6 probe speciale disputate in etapa italiana din WRC, Sebastien Loeb a demonstrat ca practic nu are rival.

Raliul Sardiniei a tras cortina dupa prima zi de probe speciale. Prima zi a etapei italiene a numarat 6 probe speciale, trei castigate de Sebastien Loeb, doua de Jari-Matti Latvala si una de Gigi Galli.

Dupa prima zi de competitie, pilotii Citroen s-au pozitionat in fruntea clasamentului general. Astfel, Sebastien Loeb conduce cu un avans de 35 de secunde in fata lui Dani Sordo si cu 53 de secunde in fata lui Petter Solberg de la Subaru.

Francezul de la Citroen a pus aproape 1 minut intre el si Mikko Hirvonen, liderul Campionatului Mondial. Urmatorii piloti pozitionati in acest moment in zona punctelor sunt in ordine Chris Atkinson, Gigi Galli, Jari-Matti Latvala si Henning Solberg.

Ultima proba speciala a zilei (PS6) a revenit lui Jari-Matti Latvala, urmat indeaproape de Loeb. Tanarul finlandez de la BP Ford a demonstrat inca o data ca este cel mai rapid pilot din WRC dupa campionul mondial en-titre, dar inca mai are nevoie de experienta.

O greseala din PS2 l-a aruncat la mai bine de 1 minut in spatele principalilor favoriti, Latvala pierzand contactul cu primele locuri in clasamentul general.

Pentru ziua de maine sunt programate 6 probe speciale, iar totul pare a fi din nou la mana multiplului campion mondial Sebastien Loeb.

Taguri: WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru