Loeb preia sefia in WRC

De Robert Gherghe
Publicat Duminica, 01.06.2008
Cvadruplul campion mondial, Sebastien Loeb, a castigat Raliul Greciei si a trecut cu un punct avans in fruntea clasamentului WRC.

Sebastien Loeb, pilotul Citroen, a castigat Raliul Acropolis si a preluat conducerea in clasamentul general al Campionatului Mondial de Raliuri.

Cea de-a 7-a etapa din WRC, disputata in Grecia, a adus cvadruplului campion mondial a 5-a victoria a sezonului si 42-a din cariera.

Campionul mondial nu a avut evolutii spectaculoase in cele trei zile alergate in Grecia, traseul dificil si pericolul de pene de cauciuc facandu-l sa evolueze fara riscuri.

Din acest motiv, francezul a fost cel mai ferit de accidente si a reusit sa se mentina constant in primele locuri pe probele speciale. Ultima zi din Raliul Acropolis a marcat evolutii execelente pentru Jari-Matti Latvala (BP Ford) si Gigi Galli (Stobart). Practic, cei doi au dus o batalie pe probele speciale programate astazi si si-au impartit victoriile.

Ultima zi din Grecia a inceput cu prima victorie de speciala pentru noua Impreza WRC2008, consemnata in dreptul lui Chris Atkinson (PS14), dar a continuat cu batalia dintre Galli si Latvala.

Dani Sordo, spaniolul de la Citroen a reusit la randul lui sa castige o proba speciala, chiar ultima programata in Acropolis.

In ceea ce priveste configuratia finala a clasamentului din Raliul Acropolis, putem spune ca Loeb s-a impus clar cu un avans de 1 minut si 9 secunde in fata ocupantului locului 2, Petter Solberg, si cu 1 minut si 56 secunde fata de locul 3, Mikko Hirvonen.

Au mai punctat in Grecia surprinzatorul pilot privat Urmo Aava (Citroen), Dani Sordo (Citroen WRT), Matthew Wilson (Stobart), Jari Matti Latvala (BP Ford) si Henning Solberg (Stobart).

Victoria din Grecia, corelata cu locul 3 obtinut de Hirvonen il aduce pe Sebastien Loeb in fruntea clasamentului WRC, cu un singur punct avans fata de finlandez.

Taguri: WRC

Comentarii (1)

  • bogdan
    WRC
    :))) f frumos si acum o sa fie deschizator de drum in raliul turciei, sa vedem atunci performante
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru