Loeb ramane in frunte si dupa a doua zi

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 04.10.2008
Sebastien Loeb si-a mentinut fara probleme prima pozitie in Raliul Spaniei si dupa cea de-a doua zi a competitiei.

Dupa ce a dominat autoritar prima zi a raliului, Loeb a fost foarte rapid si in prima parte a zilei de sambata, insa in ultimele probe speciale a adoptat o tactica mult mai precauta, scopul fiind fiind sa-si mentina avansul in fata rivalilor.

In cele din urma, pilotul echipei Citroen a terminat cu un avans de 27 de secunde in fata coechipierului sau, Dani Sordo, chiar daca a castigat doar 4 dintre cele 6 probe speciale ale acestei zile. Celelalte doua probe speciale le-au revenit lui Mirkko Hirvonen si Francois Duval.

"Ziua a fost aproape perfecta", a declarat Loeb la final. "Bine, am pierdut putin timp in PS12, dar a fost foarte dificil, erau pietre peste tot. Nu am vrut sa-mi asum niciun risc pentru a nu face nicio greseala".

Dani Sordo s-a mentinut pe locul 2, pastrand un avans de circa 23 de secunde in fata celui de-al treilea clasat, Francois Duval. Pilotul echipei BP Ford a castigat ultima proba speciala a zilei, insa nu a reusit sa tina pasul in clasamentul general cu pilotii Citroen.

Rivalul lui Loeb din lupta pentru titlul mondial, Mirkko Hirvonen, a incheiat ziua pe locul 4, in timp ce Petter Solberg s-a mentinut pe locul 5. Pilotul echipei Subaru si-a aparat cu succes pozitia in fata lui Urmo Aava, care s-a apropiat insa la numai 1.4 secunde.

Ultimele doua pozitii care aduc puncte in clasamentul general sunt ocupate, la finalul acestei zile, de Chris Atkinson si Jari-Matti Latvala. Duminica vor avea loc ultimele 6 probe speciale ale Raliului Spaniei, Sebastien Loeb fiind de departe principalul favorit la victorie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru