Logan by Nissan

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 12.04.2007
Nissan va comercializa modelul Logan pe piata din Mexic. Versiunea aceasta este produsa in Brazilia.

Nissan va vinde pe piata mexicana sub marca proprie modelul Logan produs de partenerul francez Renault, ceea ce va reprezenta intrarea constructorului japonez pe segmentul autoturismelor low-cost.

Automobilele vor fi produse de Renault in Brazilia, urmznd sa fie exportate in Mexic, anunta Mediafax. Un purtator de cuvant al Nissan a confirmat ca al treilea mare constructor auto japonez va anunta, in aceasta saptamana, un nou produs destinat pietei mexicane, dar a refuzat sa ofere detalii.

Grupul francez Renault, care controleaza o participatie de 44% la Nissan, a anuntat ca noua versiune Logan va fi lansata in Brazilia, spre sfarsitul acestui an, informeaza Mediafax.

In Mexic, Nissan produce Renault Clio la fabrica din Aguascalientes, alaturi de modelele proprii Sentra si Versa.

Comentarii (17)

  • bogdan
    nissan logan
    de ce, DACIA e un nume urat? sau c in loc ca francezii sa ne faca publicitate lansand loganul sub sigla dacia ei il lanseaza sub sigla nissan ca sa nu stie nimeni de noi
    0 0
  • logan
    dece nu se spune dacia logan in loc de renaul.tot francezi sa fie pe primul loc .
    0 0
  • Dumitru
    Pentru Bogdan si Stef
    Reactia voastra e copilareasca.
    Din cate stiu eu, in toata Europa Occidentala modelul Logan e vandut sub marca Dacia, nu Renault.
    Pentru mine, faptul ca nemtii cumpara un Logan pe care scrie Dacia, e suficient ca sa ma simt mandru ca roman.
    Apoi, in stire e vorba de marca Nissan, nu de Renault. Ce legatura are asta cu "tot francezii sa fie pe primul loc"??
    0 0
  • Mr. Honda
    by Renault
    "faptul ca nemtii cumpara un Logan pe care scrie Dacia, e suficient ca sa ma simt mandru ca roman"

    Dumitre, hia sa-ti explic cum sta treaba: francezii stiu foarte bine ca Loganelul e o masina najpa rau, asa ca nu vor sa isi puna numele pe ea. E bun banul pe care il storc de la romanii care vor o masina noua dupa ce au avut Dacia de-aia veche vreo 12 ani, dar nu sint atit de prosti sa isi scrie numele pe frigiderul ala. Cum ar fi sa scrie "Renault" atit pe Scenic sau Espace, cit si pe Logan? Hilar, diferenta de calitate e mult prea mare. Duceti-va la un showroom Renault si faceti comparatia. Nu-mi sariti in cap ca alea costa mai mult. Aveti dreptate, costa mai mult, dar isi merita banii, nu precum Frigiderul.
    0 1
  • pt Mr Honda
    Am fost la un dealer Renault si daca la logan se inchideau usile fara probleme, la scenic si la espace trebuia sa dai cu putere, ca altfel nicio sansa sa ramana inchise. plus ca sa schimbi vitezele, iara muschi multi aveai nevoie...dar banuiesc ca ai muschi de tractorist...de asta vezi diferenta de calitate...si nu am logan daca asta banuiesti...am o japoneza noua, dar intre logan si renault, votez logan....
    0 0
  • Mr. Honda
    Gicu
    Gicu, esti haios tare nene... :))
    0 0
  • Dumitru
    Pentru domnul Honda
    Nu cred ca inteleg rationamentul dumneavoastra, domnule Honda.

    Deocamdata Renault dovedeste ca nu are nici un fel de problema sa vanda modelul Logan sub marca Dacia in Europa Occidentala, dupa cum nu are nici o problema sa vanda acelasi produs sub marca proprie (ceea ce se intampla in Rusia, Brazilia, Iran, Argentina si Columbia) sau sub marca Nissan (in Mexic). Unde este problema?

    Si inca ceva, domnule Honda: daca masina aceasta e atat de proasta, sau "naspa", cum ii spuneti dumneavoastra, cum se face ca, dintr-o data, si VW, si Fiat si GM si Toyota vor sa produca ceva similar?
    0 0
  • Mr. Honda
    Pt Dumitru
    E simplu, nu stiu ce nu intelegi: piata UE este mai educata decit piata din Rusia, Iran, Columbia, etc. Deci Renault nu isi pune numele pe Logan cind vinde in UE, dar nu are nici o problema sa faca asta in Iran si alte tari asemenea, unde cumparatorul nu este educat si inghite orice, mai ales daca scrie "Renault" pe produs. Daca ar scrie pe Logan "Renault" si in UE, ar fi 2 probleme. Unu: pe un produs prost ar fi sigla lor, deci ar fi o reclama negativa pentru Renault, si doi: degeaba ar scrie, cumparatorul din UE nu pune botul la firma asa usor, poate vedea cu ochii lui cit de "bun" este. Dar in tarile alea subdezvoltate, la fel ca si in Romania, lumea e mindra sa ia ceva pe care vede o sigla de renume. Uita-te citi isi cumpara haine sport penibile si proaste doar pentru ca pe ele scrie "Adidas", desi sint niste piraterii sau sint facute in Congo, la caliate de 2 bani.

    Iar VW, Toyota si altii vor sa fabrice o masina ieftina pentru ca exista cerere pentru asa ceva, tinta fiind tari precum Iran, Romania, etc. Sper ca aia sa puna pe ele macar echipamentul minim de securitate, care la Logan e optional! Mai mare risul...
    1 0
  • Dumitru
    Domnului Honda
    Vad ca sunteti foarte categoric atunci cand faceti afirmatii. Chiar nu aveti nici un dubiu atunci cand spuneti ca Renault nu isi pune numele pe Logan? Inseamna ca nu ati vazut nici odata inscriptia "Logan by Renault", care figureaza pe fiecare masina Dacia. Si zau ca e pacat...

    In ceea ce priveste observatia legata de planurile VW si Toyota, va felicit pentru faptul ca sefii celor doua companii v-au impartasit strategia lor de comercializare, pe care se pare ca o cunoasteti foarte bine.

    In schimb, este evident ca nu cunoasteti ce echipamente sunt disponibile in serie pe Logan.
    0 1
  • Mr. Honda
    renault?
    "By Renault" nu e tot aia cu pur si simplu "Renault". Ai observat si sigla? E o chestie mare si albastra, nicidecum rombul de la Renault. Cit despre echipare, are Logan in oferta masina fara ABS? Are. Pai atunci? Sau ce intelegi tu prin siguranta minima, centuri de siguranta? Sintem in 2007, vezi ce echipare de siguranta e standard in lume. Dar se pare ca te-a fraierit prea tare reclama omniprezenta la Logan...
    1 0
  • Dumitru
    Sa vad daca am inteles...
    Argumentatia dumneavoastra suna asa:

    Daca Logan nu era vandut decat sub numele Dacia, ati fi spus ca Renault se teme sa isi asume responsabilitatea pentru aceasta masina.

    Daca Logan nu era vandut decat sub numele Renault, ati fi spus ca ii este rusine cu marca Dacia.

    Daca Logan se vinde sub trei marci (Dacia, Renault si Nissan), atunci tot nu e bine, pentru ca masina oricum este proasta...

    Nu credeti ca sunteti macar asa, un pic, nedrept?

    Revenind la ceea ce inseamna echipament de siguranta minim, cel mai ieftin Logan echipat in serie cu dublu airbag si ABS costa ceva mai putin de 8 500 Euro.
    Indicati-mi, va rog, un alt automobil nou care la acest pret sa fie tot atat de bine echipat.
    0 1
  • prudentul
    pt. bogdan, stef si altii
    Domnilor, faptul ca o masina se poate vinde in alta tara sub o denumire diferita atat ca MODEL cat si ca MARCA nu este o inventie romaneasca si nici frantuzeasca. Pur si simplu este o practica obisnuita, comerciala, care nu starneste deloc patimi aprinse precum cele ale unora de pe forumurile noastre. Cred ca este o regula ca o tara sa fie cu atat mai batzoasa si cu nasul pe sus cu cat e mai saraca si mai putin dezvoltata. Avem forumisti care nu mai pot dormi de indignare la gandul ca Don Pedro mexicanul va vedea un Nissan Logan in loc de Dacia Logan. Nationalismul e in floare si este cu atat mai exacerbat cu cat avem mai putin de oferit. Nu mi-am putut imagina vreodata ca un model de masina poate starni atatea discutii prostesti si atatea jigniri. Daca si in celelalte tari cu traditie auto (sa zicem Japonia, Germania, SUA), unde s-au produs de-a lungul anilor sute de modele, unele reusite, altele mai putin, oamenii ar proceda la fel ca aici, atunci cred ca s-ar autoextermina: fanii Mercedes s-ar lua la maciuci cu cei BMW, fanii Chevrolet Corvette s-ar scuipa cu cei ai Mustangului, etc. Va rog sa va maturizati si sa intelegeti ca jignirile nu tin de cultura automobilistica si nici de cultura in general. Loganul e doar o masina, cu defecte si calitati, concureaza doar cu modele din clasa ei si e adresata celor care o doresc. N-are rost sa jignim oamenii pe tema asta.

    Sa revin. Spuneam ca grupurile auto (care reunesc mai multe marci) obisnuiesc sa vanda uneori modele APROAPE identice sub alta denumire de model sau chiar de marca din interiorul grupului. Voi da cateva exemple:

    Dodge Viper - Chrysler Viper
    Chrysler Town & Country(Voyager pt. Europa) - Dodge Caravan
    Dodge Stratus - Chrysler Sebring
    Citroen C8 - Peugeot 807 - Fiat Ulysse - Lancia Phedra
    Ford Five Hundred (SUA) - Ford Mondeo (restul lumii)

    Sper ca acum s-a inteles de ce Renault isi vinde produsele sub ce denumire pofteste sufletu' lui. Discutiile despre patriotism nu-si au locul. La urma urmei, beti Coca-Cola, nu Brifcor, fumati Marlboro si nu Bucegi. O zi buna va doresc.
    0 0
  • Dumitru
    Pentru Prudentul
    Poate cel mai pertinent comentariu pe care l-am citit de multa vreme pe un forum romanesc de discutii pe teme auto. Va impartasesc intru totul opinia...
    0 0
  • Mircea Mester
    asa e
    Multumim, prudentul, si te mai asteptam pe aici cu opinii la fel de interesante. Intotdeauna primim bine completari atat de inteligente la textele redactate de echipa automarket.

    Mircea Mester
    redactor-sef
    www.automarket.ro
    0 0
  • Cristi
    Vreau sa incep prin a spune ca sunt posesorul unui Logan, si sunt foarte multumit de el.E o masina cu plusuri, dar e si o masina care are minusuri.Eu sustin modelul Logan care zic eu isi merita banii, si care e vazut bine si in afara.Cei de la Renault in momentul cand au scos modelul Logan, daca considerau ca nu e profitabil, nu il scoteau, deci nu cred ca ei considera Loganul o masina naspa.Acuma, fiecare cu parerea lui, dar nu mi se pare corect sa acuzi o masina fara sa ii stii absolut toate plusurile si minusurile...Cu mult respect!
    0 0
  • LOGANUL NU E MASINA
    NU AS PUTEA CONIDERA LOGAN UL O MASINA...DAK TE URCI IN ASEMENEA MASINA CONSIDERA K ESTI INTR O BARCA ..PE SOSELELE NOASTRE ICI NU MAI VORBIM!!!LASNSEAZA SI NU ARE NICI MACAR CEVA CARE I AR PUTEA PLACE UNUI SOFRE FIE INCEPATOR!!!
    1 0
  • LOGANUL NU E MASINA
    NU AS PUTEA CONIDERA LOGAN UL O MASINA...DAK TE URCI IN ASEMENEA MASINA CONSIDERA K ESTI INTR O BARCA ..PE SOSELELE NOASTRE ICI NU MAI VORBIM!!!LASNSEAZA SI NU ARE NICI MACAR CEVA CARE I AR PUTEA PLACE UNUI SOFRE FIE INCEPATOR!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru