Londra: Jaguar a prezentat editia speciala XK60

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 24.07.2008
Jaguar a dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Londra editia speciala XK60.

Esential

85.200 de euro costa varianta cabrio a noului Jaguar XK60.

Asa cum va anuntam in urma cu o saptamana, Jaguar s-a folosit de Salonul Auto de la Londra pentru a dezvalui o editie speciala a modelului XK. Constructorul britanic celebreaza astfel 60 de ani de existenta a modelului sportiv XK, care a luat nastere pentru prima data in 1948.

Noua editie speciala a fost botezata XK60 si vine echipata cu o serie de accesorii exterioare menite sa o individualizeze in comparatie cu versiunea de serie. Spoilerul fata redesenat, jantele Senta de 20 de inch din aliaj, tevile de esapament noi si prizele de aer laterale cromate sunt doar cateva din elementele care fac din XK60 o editie speciala.

Sub capota, Jaguar pastreaza acelasi motor cu opt cilindri si 4.2 litri capabil sa dezvolte 298 de cai putere si un cuplu motor de 411 Nm. Resursele sunt transmise puntii spate prin intermediul unei cutii de viteze automata cu sase rapoarte. Performantele sunt si ele demne de invidiat, sportiva reusind sa sprinteze de la 0 la 100 de km/h in 5.9 secunde, in varianta coupe si in 6.0 secunde in varianta carbio.

Destinata in special colectionarilor, noul jaguar XK va fi produs intr-un numar redus de exemplare si va avea un pret destul de piperat: 77.600 de euro pentru varianta coupe si 85.200 pentru varianta cabrio.

Din pacate Jaguar XK va fi disponibil doar in Marea Britanie.

via | WorldCarFans

Taguri: Jaguar, XK, XK60

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru