Mahindra ar putea semna preluarea Ssang Yong la sfârşitul lunii

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 13.08.2010
Mahindra a devenit constructorul preferat pentru preluarea Ssang Yong, după ce alianţa Renault-Nissan s-a retras din cursă la începutul săptămânii. Cele două părţi ar putea semna un prim acord la sfârşitul lui august.

După ce alianţa Renault-Nissan s-a retras din cursa pentru preluarea SsangYong, cumpărătorul preferat de oficialii coreeni a devenit Mahindra. Conglomeratul indian a depus o ofertă pentru preluarea celui mai mic constructor coreean, urmărind astfel să pătrundă pe piaţa din Rusia şi în alte zone emergente.

Surse neoficiale susţin că Mahindra ar putea încheia un prim acord cu coreenii chiar la sfârşitul lunii, finalizarea preluării urmând să se facă la sfârşitul lui noiembrie. Deşi oficialii au refuzat să vorbească despre suma propusă de Mahindra, mai multe persoane din interior susţin că ar fi vorba despre 370 de milioane de dolari.

Cel mai mare producător de camioane şi SUV-uri din India îşi doreşte preluarea SsangYong şi pentru a putea intra în posesia tehnologiei şi echipamentelor deţinute de coreeni. În plus, experienţa asiaticilor pe segmentul SUV-urilor i-ar putea ajuta considerabil pe indieni.

De asemenea, SsangYong dispune de o reţea de 1300 de dealeri în afara Coreei de Sud, o reţea care ar putea deservi şi viitoarele modele Mahindra.

Nu în ultimul rând, moştenirea tuturor tehnologiilor gândite de coreeni îi va ajuta pe cei de la Mahindra să debuteze şi pe piaţa din Statele Unite, mutare pe care indienii o amână încă din 2008.

via | leftlane

Comentarii (1)

  • andrei
    SsangYoung
    e destul de ieftin
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru