Renault-Nissan renunţă la cursa de preluare a SsangYong

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.08.2010
Alianţa Renault-Nissan a anunţat astăzi oficial că renunţă la eforturile sale de preluare a constructorului coreean SsnagYong. Interesul său pentru piaţa asiatică rămâne însă la fel de ridicat.

Vreme de mai multe luni, în presa internaţională, au existat speculaţii privind interesul alianţei Renault-Nissan pentru preluarea constructorului coreean SsangYong. Zvonurile au fost confirmate chiar de oficialii asiatici, Renault fiind anunţat ca unul dintre cei şase potenţiali cumpărători ai SsangYong. Deşi au existat şi informaţii privind o eventuală ofertă greu de refuzat, alianţa franco-japoneză a refuzat să facă declaraţii.

Astăzi însă, conglomeratul condus de Carlos Ghosn a declarat oficial că a decis să caute alte opţiuni de expansiune pe piaţa din Coreea. Decizia a fost luată după o analiză mai atentă a situaţiei financiare în care se află SsangYong. Cel mai mic constructor auto de pe piaţa coreeană se vede astfel abandonat, după ce mulţi vedeau aproape sigură parafarea unei înţelegeri cu Renault.

În declaraţia oficială, emisă astăzi de francezi, se arată că interesul grupului se va îndrepta către alţi constructori din zona, numele acestora urmând să fie ulterior publicat.

Compania SsangYong Motor a fost scoasă la vânzare în luna mai, după ce a suferit doi ani consecutivi de pierderi. Potrivit analiştilor de specialitate, tranzacţia mărcii Ssangyong ar putea să fie efectuată pentru o sumă cuprinsă între 300 şi 400 milioane de dolari.

via | Renault-Nisssan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru