Renault vrea să cumpere Ssangyong Motor

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 28.05.2010
Surse apropiate de situaţia companiei Ssangyong Motor au dezvăluit faptul că Renault a depus o ofertă pentru achiziţia companiei. Oficialii francezi au refuzat să comenteze acest zvon.

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, francezii de la Renault au depus o ofertă preliminară pentru achiziţionarea mărcii Ssagnyong Motor. Cei de la Renault se vor lupta cu încă şase competitori în oferte şi propuneri pentru marca sud coreeană. Oficialii SsangYong au confirmat că Macquarie Securities Korea şi KPMG Samjong au primit deja şapte oferte pentru marca lor, dar au refuzat să le numească punctual. Această situaţie este întâlnită destul de des în aceste condiţii. Nici oficialii Renault-Nissan nu au comentat aceste informaţii, preferând să rămână distanţi de orice fel de zvon.

Compania Ssangyong Motor a fost scoasă la vânzare în luna mai, după ce a suferit doi ani consecutivi de pierderi. Potrivit analiştilor de specialitate, tranzacţia mărcii Ssangyong ar putea să fie efectuată pentru o sumă cuprinsă între 300 şi 400 milioane de dolari, în condiţiile în care capitalizarea de piaţă a Ssangyon se plasează undeva în jurul nivelului de 382 de milioane de dolari – conform estimărilor Asia Pulse.

Încă de la începutul anului trecut, Ssangyong se află într-un proces de restructurare sub protecţia falimentului încă de la începutul anului trecut. Ssangyong este cel mai mic producător de automobile din Coreea de Sud şi este cunoscut pentru gama sa de autoturisme mari cu tracţiune integrală.

Sindicatul angajaţilor are renumele unui partener dificil, mai ales după ce a ocupat una din fabricile Ssangyong timp de 80 de zile în timpul unui protest violent din 2009. Acţiunile Ssangyong au crescut deja pe fondul acestor zvonuri, crescând cu 15 procente peste norma pe care o aşteptau la finele zilei de astăzi.

Via | Reuters

Comentarii (9)

  • Lupta pentru dominatie se arata din ce in ce mai interesanta :)Renault-Nissan ar putea face o figura frumoasa in urmatorii ani urcand pe locul 2 mondial. Si daca alianta cu Daimler merge bine, si-ar putea asigura chiar primul loc :)
    15 5
  • Vise
    Si cand te-ai trezit era zi afara!!
    Never, ever nu o sa se intample asa ceva deoarece nu au cunostintele necesare e simplu...
    3 14
  • si tu stii
    stii tu ca nu au cunostintele necesare sau esti cititor in .... materie prima?
    8 3
  • ...........
    ..........
    sa-i mai cumparam si noi pe asiatici nu doar ei pe noi
    13 0
  • Renault-Nissan daca nu aveau Dacia erau acum aproape de faliment si vor sa cumpere Ssangyong (cele mai urate suv-uri realizate vreodata) si vizeaza la locul 3 mondial.
    Vag e in crestere, Toyota isi revine din scandal aici se da lupta pentru suprematie.
    Sunt multi care compara Vag cu Renault si inca nu inteleg ca e o diferenta imensa nu vb aici de Audi, Porsche... vb de Vw
    5 14
  • ce vis
    si marmota........
    3 9
  • hahahah
    ce tolomac
    Alianta Renault-Nissan-Daimler e deja numarul 3 mondial
    7 0
  • @s
    esti total pe dinafara... Alianta e una dintre cele mai rezistente si durabile din intreaga industrie auto... Dacia are vanzari bune, dar de aici pana la a spune ca sustine Alianta Renault-Nissan, e o distanta abisala... Dacia are maxim 4-5% din vanzarile Aliantei Renault-Nissan. Aberatiile de genul asta vin din nestiinta si ignoranta.
    8 1
  • Pentru Sebastian Toma (autor)
    Lasa zvonurile hai cu ceva concret si la obiect...of of
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru