Carlos Ghosn: "Piaţa din Europa va avea un declin în 2012"

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 28.11.2011
După ce reprezentanţii GM, Fiat-Chrysler şi Volkswagen AG au declarat că anul 2012 va fi dificil pe piaţa din Europa, şeful Alianţei Renault-Nissan a venit cu propria sa previziune, tot negativă.

Carlos Ghosn a declarat că piaţa auto din Europa va înregistra un declin în 2012, dar că este imposibil de estimat cât de grav va fi acesta. În viziunea şefului Alianţei Renault-Nissan, problemele pieţei europene sunt cauzate de restricţii financiare impuse de instituţiile de creditare, restricţii legate de locurile de muncă, restricţii la nivelul salariilor şi alte restricţii impuse de Uniunea Europeană. Cu toate acestea, Ghosn consideră că piaţa din Europa va găsi o soluţie pentru rezolvarea acestor probleme.

"N-am nicio îndoială că piaţa din Europa va suferi o cădere în 2012. Problema este cât de mare va fi respectiva cădere. Europa este o zonă cu oameni sofisticaţi şi experimentaţi. Nu cred că vor lăsa piaţa să ajungă la colaps şi mă aştept să facă tot ce pot să evite acest lucru. Din punct de vedere strategic, este mai bine să ne concentrăm pe piaţa din China decât să intrăm pe piaţa din Statele Unite ale Americii cu Renault.", a declarat Carlos Ghosn, şeful Alianţei Renault-Nissan.

Ghosn intră în rândul liderilor care au făcut previziuni sumbre privind piaţa auto din Europa, numeroşi oficiali reprezentând constructorii de volum făcând declaraţii similare în ultimele săptămâni. Situaţia financiară din Europa le va pune probleme constructorilor de volum, dar nici producătorii de automobile premium nu sunt în siguranţă.

În timp ce unii constructori s-au rezumat la declaraţii, alţii au trecut la fapte şi şi-au redus producţia şi reconfigurat fabricile, pentru a se pregăti pentru o schimbare în materie de cerere.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (6)

  • Anonim
    Ce poza sugestiva! Doi broscoi unul langa altul.
    14 23
  • Marius
    @Anonim
    Ca bine zici..... De fapt,un maimutoi langa un broscoi....
    12 20
  • hahhahaha
    nu faceti 2 bani pe langa Carlos Ghosn, mascaricilor...
    17 11
  • Anonim
    @hahhahaha
    Tu cati bani faci,maimutoiule?? Cred ca zero......
    6 6
  • Sebi,mai schimba replica asta cu "mascaricii"...Foloseste si tu alte cuvinte,ca am vazut ca ai capu' destul de mare!
    6 5
  • Dr. Freud
    @Anonim
    esti frustrat?
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru