Mai multa putere pentru Audi

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 31.03.2006
Germanii de la Audi vor profita de avansul pe care si l-au creat odata cu lansarea lui R10 TDI dezvoltand motoare diesel de mare putere care vor echipa gama actuala de modele.

Ultimele planuri ale celor de la Audi implica un proiect care priveste o noua generatie de motoare diesel pe gama actuala de modele. Compania germana spera ca programul R10 TDI va fi urmat nu doar de o dezvoltare asidua a propulsoarelor diesel de putere pentru modelele de serie si si de o crestere a cererii pentru acest gen de motoare.

Ultima reusita a cunoscutului R10 TDI V12 este victoria in cursa de 12 ore de la Sebring, avanpremiera cursei de la Le Mans, iar constructorul german spera ca va putea exploata la maxim performantele de pe pista. Cum? Foarte simplu: prin introducerea unei versiuni RS diesel pentru limuzinele de top ale marcii.

“Lucram la acest proiect. De aproape un secol incercam sa stoarcem putere din motoarele pe benzina, insa acum totul incepe sa se schimbe. Mai mult de jumatate din totalul modelelor Audi care se vand astazi sunt echipate cu propulsoare diesel, astfel ca a venit timpul sa le oferim clientilor mai mult decat pana acum”, afirma Ulrich Baretzky, responsabil cu dezvoltarea propulsoarelor la Audi.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru