Marchionne: Alfa Romeo se va intoarce in SUA in 2012

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 27.10.2009
Presedintele Aliantei Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne, va prezenta pe scurt strategia acestei aliante in viitorul apropiat in data de 4 noiembrie.

Sergio Marchionne are planuri mari pentru alianta pe care o conduce, iar o parte dintre aceste planuri vor fi dezvaluite pe 4 noiembrie. Primele informatii anunta revenirea marcii Alfa Romeo pe piata din Statele Unite ale Americii, intentia italienilor pentru aceasta marca fiind cea de a vinde un volum mai mare de unitati incepand cu 2012. Fiat va sosi pe piata din SUA doar cu modelul 500, care va debuta in 2011.

Amprenta italienilor asupra gamei Chrysler va fi simtita in scurt timp, dupa modificarea brand-ului Dodge si crearii a marcii RAM. Numeroase modele Chrysler se vor baza pe platforme Fiat si vor utiliza tehnologie creata de constructorul italian de automobile. Primul model Chrysler bazat pe un Fiat va utiliza actuala platforma C-Evo si va fi un sedan de clasa medie, care va fi urmat de un nou hatchback si un Jeep compact.

Chrysler va prezenta facelift-urile modelelor Jeep Grand Cherokee si Chrysler 300 in decursul anului viitor. Fiat ar putea dezvolta la randul sau doua modele de clasa medie pe platforma lui Chrysler 300, dar data introducerii pe piata a acestor modele este inca necunoscuta.

Anumite modele vor fi eliminate din gama Chrysler, alianta americano-italiana urmand sa le inlocuiasca cu modele Alfa Romeo.

Via | WSJ

Comentarii (4)

  • ...
    Fiat s-a dezvoltat foarte mult in ultimul timp....bravo lor
    6 1
  • da
    Cine credea ca Fiat va prelua Chrysler.............daca au reusit sa scoata lancia,maserati,alfa...din namol ,cred ca si chrisler va fi o resita
    2 1
  • Fiat-Crysler
    Se tot vorbeste de platforma 300C de la Chrysler; care platforma? Cea actuala este imprumutata de la E Klasse de acum 2 generatii, din timpul "mariajului" Daimler / Chrysler. Nu vad ce mai poate face Fiat cu vechitura asta. Poate e vorba de o noua platforma 300C, dar nu cred ca au avut cei de la Chrysler bani de asa ceva.
    3 0
  • schumi
    @LR
    Platformele astea mai evolueaza si ele. De ex nu cred ca Mercedes face o platforma cu totul noua pt fiecare noua generatia a unui model. Ar fi stupid de costisitor.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru