Marchionne îl ironizează pe Ferdinand Piech, preşedintele VW Group

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 07.02.2011
După ce a declarat că vede posibilă o fuziune între cele două grupuri, Fiat şi Chrysler, Marchionne l-a ironizat pe Ferdinand Piech, preşedintele grupului Volkswagen.

Într-un interviu recent, Sergio Marchionne, administratorul delegat al alianţei Fiat-Chrysler, a vorbit despre posibilitatea de a vedea în următorii ani un nou conglomerat de talie mondială. Marchionne s-a arătat optimist în ceea ce priveşte posibilitatea de a vedea o entitate compusă din grupurile Fiat şi Chrysler.

"În următorii doi sau trei ani putem încerca să construim un conglomerat cu baze solide. Avem în acest moment o mulţime de scenarii şi posibilităţi. Mai întâi ar trebui să ne ocupăm de o integrare operaţională şi mai apoi de o guvernare corespunzătoare a brandurilor reunite", a declarat Marchionne.

Fuziunea va fi însă posibilă abia atunci când Chrysler îşi va achita în totalitate datoriile pe care le deţine la statul american. Dacă va lua naştere, noua entitate italo-americane va păstra originile sale peninsulare, sediul urmând să rămână la Torino, însuşi Marchionne garantând acest lucru Ministrului Muncii din Italia.

Tot Marchionne a ţinut să precizeze că vrea să menţină controlul asupra brandului Alfa Romeo pe toata durata mandatului său de administrator delegat al alianţei.

Mai departe, oficialul italian l-a ţintit în dicursul său şi pe Ferdinand Piech, preşedintele VW Group, căruia i-a recomandat să se preocupe de viitorul mărcii SEAT şi nu de cel al Alfa Romeo. "Nu sunt eu cel care a cumpărat Seat.

El a vrut să îl cumpere. Nu sunt eu în măsură să spun dacă Piech va reuşi să îl relanseze, dar ar trebui să o facă", a încheiat Marchionne.

via | automotivenews

Comentarii (6)

  • Marchionne
    Ii merge mintea macaronarului.
    16 16
  • Nu sunt eu în măsură să spun dacă Piech va reuşi să îl relanseze
    buahahaha....nooo....tu esti un macaronar din piata san marco ce vinde tablouri la 5 Eu bucata.

    Piech, piersicutza draghe, cred ca marchione asta "da din casa" si imaginea legendara de jerman caruia ii merg afacerile ca pe roate incepe sa prinda o usoara nunata de gri.

    Vorba romanului: intinde-te cat ti-e plapuma
    2 23
  • Claudiu
    Sergio Marchionne ar avea nevoie de vreo 7 vieti sa ajunga la performantele manageriale ale lui Ferdinand K. Piech
    Ferdinand K. Piech nu mai are nimic de demonstrat, fiind de departe cel mai bun manager auto din istoria automobilului . In 1999, un juriu international l-a desemnat " Managerul secolului 20 in Industria auto ", bunicul sau, Ferdinand Porsche, fiind desemnat " Inginerul secolului 20 in Industria auto " . Luna trecuta, Automobilwoche l-a desemnat pe Ferdinand K. Piech " Personalitatea auto a deceniului 10 " ( http://www.automobilwoche.de/article/20110116/REPOSITORY/110119959/1139/automobilwoche-leser-wahlen-ferdinand-k-pi%C3%ABch-zur-personlichkeit-des-jahrzehnts ) iar publicatia americana Automobil Magazine l-a numit " 2011 Man of the Year " ( http://www.automobilemag.com/features/awards/1101_2011_man_of_the_year_ferdinand_piech/index.html ), semn ca Ferdinand K. Piech mai are ceva de spus si in sec 21 . Sergio Marchionne trebuie sa confirme ca parteneriatul Fiat-Chrysler va fi viabil dar nu este saptamana sa nu gafeze prin declaratiile sale ( http://www.thetruthaboutcars.com/2011/02/marchionne-sh-%E2%80%A6-i-didn%E2%80%99t-mean-it/ ), fiind ulterior nevoit sa-si ceara scuze . Revenind la Seat, nu Ferdinand K. Piech a cumparat marca spaniola, in 1986 el fiind seful dezvoltarii la Audi, in 1988 a devenit Audi CEO iar in 1993 a devenit VW Group CEO . In 2012, Seat va fi lansat in China si India, situatia sa urmand sa se schimbe radical ( succesul din prezent al marcii Skoda se datoreaza in mare parte succesului foarte mare din China ) . Prin comparatie, in ultimul deceniu Alfa Romeo a pierdut anual in medie 400 milioane euro, din 1986 de cand a fost preluata de catre Fiat fiind profitabila de 5-6 ori .
    24 5
  • no shit
    @claudiu
    sti cand mInte un avocat ? .... atunci cand deschide gura sau in cazul tau cand ,,apara'' imaginea tastand pe net ( sper sa fi totusi platit de vag altfel esti dus rau ) . in china vag vinde jetta si passat din 1990 cu ,, facelift '' :)) :)) - cam 70% din tot ce vinde - asa ca nu te mai infoia ..... si era sa uit daca tot vorbesti de mari C.O nenea carlos de la frantuji e mai tare ca nenea WURTZ ( care nu neaga nimeni , este bun dar nici chiar asa ) ps . te-am urmarit de ceva vreme si esti fanatic rau, apropo daca dai cateva linkuri fara sa dai mai mult din propria tartacuta.... e greu de noi
    3 17
  • george
    NO SHIT FULL OF SHIT
    @ no shit

    In afara de a manji cu "shit", esti si tu in stare de ceva? Ai zis despre @Claudiu ca minte dar prin ceea ce ai afirmat, nu l-ai contrazis ci doar ai nuantat niste lucruri. Poti sa spui ceva cat de cat la obiect?

    PS. Roaba de link-uri pe care a varsat-o Claudiu aici este pentru cretineii care contrazic indiferent ce li se spune. (unii sunt atat de imbecili ca te contrazic chiar si atunci cand le dai astfel de dovezi)...
    17 1
  • ....
    Piech are meritele lui , necontestate de nimeni , dar sa nu uitam in ce situatie era VW cand a venit el in fruntea grupului si in ce situatie era Fiat cand Marchionne a devenit CEO , plus diferenta de varsta si experienta in lumea auto ( si nu ultimul rand nu ai cum sa compari un contabil cu un inginer , fiecare are viziunea proprie in conducerea unui conglomerat gen Fiat sau VW ) ;
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru