Maruti Suzuki a produs un milion de masini intr-un an

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 26.03.2010
Constructorul indian, subsidiar Suzuki, a reusit sa produca in anul fiscal 2009-2010 un total de un milion de unitati. Performanta este cu atat mai surprinzatoare cu cat in 2006 Maruti vindea doar 500.000 de unitati pe an.

Esential

500.000 de unitati producea Maruti in 2006.
1.000.000 de unitati a produs Maruti in anul fiscal 2009-2010.

In timp ce marile nume din industria auto isi revizuiesc productia pentru a nu depasi cererea slaba din aceasta perioada, un outsider din India dovedeste ca se pot naste recorduri chiar si in vremuri de criza. Este vorba de Maruti, constructor indian devenit in scurt timp cel mai important subsidiar Suzuki.

Producatorul de automobile a bifat un record care ar face invidios orice constructor de dimensiunea sa. Indienii au reusit sa produca un milion de vehicule intr-un singur an, respectiv in anul fiscal 2009-2010, in conditiile in care la inceputul infiintarii (1983-1985), pe poarta uzinei ieseau doar 50.000 de vehicule. Ascensiunea constructorului a fost de-a dreptul fulminanta, in numai sase ani reusind sa dubleze propriul record de productie de 500.000 de unitati pe an (in 2006).

Osamu Suzuki, presedintele producatorului cu acelasi nume, a declarat ca "Maruti este cea mai mare si mai importanta filiala, volumele si echipamentele sale fiind comparabile cu cele ale uzinelor japoneze.

Piata indiana va creste in continuare iar noi ne vom asigura ca modelele Maruti vor oferi calitate la un pret acceptabil. Colaborarea noastra cu Maruti va fi din ce in ce mai stransa, dat fiind faptul ca exista o crestere considerabila a concurentei in India", a incheiat Suzuki.

via | autoblog

Citeşte şi...

Comentarii (2)

  • Victor
    Maruti Suzuki
    Pana in 2012, Maruti Suzuki spera sa produca 1,250,000 de unitati pe an dupa investitiile pe care le-a facut in extinderea capacitatilor de productie din India . In acest an, Suzuki isi va mari pachetul de actiuni la Maruti Suzuki la 75 %, ca urmare a unei reglementari in India ce stipuleaza ca daca Suzuki ajunge la 55 % ( si-a marit luna trecuta pachetul la 55 % fata de 54 % cat detinea initial ), este obligat sa faca o oferta pentru inca 20 % din actiunile Maruti Suzuki . Acest pachet de 20 % valoreaza 2 miliarde $, analistii auto anticipand ca Suzuki va primi acesti bani de la VW Group, grupul german potrivit presei germane urmand sa-si mareasca pachetul detinut la Suzuki Motor la 35 % . VW Group este deja cu 19.90 %, cel mai mare actionar la Suzuki Motor Corporation .
    7 0
  • zuzuki
    suzuki
    restul le dau in europa zicand ca sunt facute in ungaria
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru