Toyota va crea un model low-cost pentru pietele emergente

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 24.12.2009
Toyota Etios va debuta in forma de concept luna viitoare la Salonul Auto de la New Delhi. Modelul va fi competitorul low-cost al producatorului nipon pe pietele emergente.

Toyota a anuntat ca va dezvolta un model pentru pietele emergente, intitulat Etios. Acesta va fi competitorul lui Suzuki Swift si este destinat exclusiv pietelor emergente precum India. Tocmai de aceea, modelul va debuta in versiunea concept la Salonul Auto din New Delhi, care va avea loc luna viitoare. Ulterior, modelul ar putea debuta si pe piata din Rusia, Brazilia si America de Sud.  Potrivit celor de la Autocar India, Toyota Etios va costa in jur de 10.000 de dolari la momentul in care va fi introdus pe piata.

Divizia indiana a celor de la Suzuki se numeste Maruti si produce modele low-cost pentru piata din aceasta tara. Maruti este una dintre marcile de top de pe piata din India, iar alianta recenta dintre Suzuki si Volkswagen ii face pe cei de la Toyota sa grabeasca debutul pe piata respectiva al unui produs competitiv. Dupa cum stiti, Toyota si Volkswagen se lupta pentru prima pozitie in clasamentul constructorilor de automobile din lume.

Ford are deja un rival pentru Maruti Swift, care este botezat Figo si este facelift-ul generatiei precedente a lui Fiesta. Singura modificare operata la nivelul generatiei precedente a lui Fiesta inainte de introducerea pe piata din India a fost schimbarea partii frontale, care prezinta un aspect inspirat de cel al actualei generatii Fiesta imbinat cu elementele generatiei mai sus mentionate.

Astfel, design-ul actualei generatii Fiesta a fost aplicat in masura posibilitatilor pe structura generatiei precedente a lui Fiesta, pentru a nu modifica elementele de fixare ale componentelor care formeaza partea frontala a lui Fiesta.

Noul Toyota Etios va utiliza numeroase componente ale modelului Yaris si va fi oferit, in prima faza, sub versiunea berlina. Ulterior, cei de la Toyota vor lansa si o versiune hatchback a lui Etios. Toyota Etios va avea un singur stergator de parbriz, un interior spartan, dar durabil si insonorizare limitata. Gama de motorizari include propulsoare diesel de 1.4 litri si o unitate pe benzina de o cilindree mai mica. Productia va debuta la o fabrica din sudul Indiei in decursul anului 2010. Din punct de vedere estetic, noul low-cost de la Toyota ar putea purta anumite asemanari cu Yaris Sedan, comercializat pe piata din Statele Unite ale Americii.

Via | Autosavant

Comentarii (3)

  • Andrei
    Sebastian Toma iti urez in special tie Sarbatori Fericite tie si familiei tale un Nou An Fericit! Esti cel mai bun si nu uita asta!
    3 1
  • @Andrei
    Multumesc pentru aprecieri.
    Sarbatori fericite si tie!
    3 1
  • Si cu preşu', cum rămâne?
    Toyota found to keep tight lid on potential safety problems:
    http://www.latimes.com/business/la-fi-toyota-secrecy23-2009dec23,0,557792,full.story

    Sarbatori fericite, oriunde v-ati afla si conduceti cu grija!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru