Salonul Auto de la Paris 2012

Maserati lansează un concept surpriză la Salonul de la Paris

Publicat Marti, 04.09.2012
de Bogdan Mirică
Comenteaza 1
Maserati lansează un concept surpriză la Salonul de la Paris - Poza 1
Maserati va lansa la Salonul de la Paris conceptul unui viitor coupe de două locuri, cu motor central. Modelul ar putea fi văzut şi ca un înlocuitor pentru actualul GranTurismo.

Cu numai câteva săptămâni înainte de deschiderea oficială a Salonului Auto de la Paris, Maserati trimite clienţilor săi o scrisoare prin care anunţă discret premiera unui model complet nou. Emailul ajunge şi la câţiva jurnalişti de specialitate şi aşa aflăm că italienii pregătesc o surpriză de proporţii în cadrul salonului parizian.

Este vorba despre un model sportiv, cu două locuri, orientat către nume mari din segment, cum ar fi Porsche 911 şi Ferrari 458 Italia. Noul produs Maserati va fi prezentat în fază de concept, versiunea de serie urmând să ajungă pe piaţă abia peste doi ani. Multe voci susţin că am putea asista chiar şi la un înlocuitor pentru actualul GranTurismo, însă acest zvon nu a fost confirmat deocamdată.

Urmareste Automarket
Conceptul pe care îl vom vedea la Paris a fost anticipat de Harald Wester, CEO-ul Maserati, la începutul lui iunie.
Oficialul declara atunci că vom face cunoştinţă în curând cu un model cu motor central, de 4.4 metri, un fel de replică a Tridentului pentru actualul Alfa Romeo 4C.

Propulsia va fi asigurată de un motor complet nou şi nu de actualul V8 regăsit pe GranTurismo. Unitatea, dezvoltată de Ferrari pentru 4C, va fi un V6. Gata să dezvolte aproximativ 442 de cai putere, motorul va putea să propulseze coupe-ul de numai 1200 de kilograme în doar 4 secunde până la 100 de km/h.

via wcf


Comentarii (1)

  • probabil va fi un concurent pt porsche boxter iar GranTurismo va concura in continuare 911 (cel putin la nivel de pret)
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru