Maserati pregăteşte terenul pentru berlina care se va bate cu BMW Seria 5

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 18.11.2011
Grupul Fiat a anunţat că va investi 500 de milioane de euro în adaptarea uzinei din Grugliasco, acolo unde Maserati va produce, începând cu sfârşitul lui 2012, o nouă berlină de segment E.

Esential

50.000 de copii ale berlinei de segment E vrea să producă Maserati la Grugliasco, în fiecare an.

Sergio Marchionne vede în Maserati o marcă cu mare potenţial în segmentul de lux. Tocmai de aceea caută să extindă gama Tridentului cu un produs abordabil ca preţ, dispus să atragă noi clienţi. Este vorba despre sedanul entry-level, mai mic decât Quattroporte, dar suficient de mare pentru a se bate în segmentul E alături de nume grele precum Mercedes E-Klasse, BMW Seria 5 şi Audi A6.

Lansarea berlinei de lux a fost confirmată chiar ieri, după ce grupul Fiat a anunţat investirea unei sume de 500 milioane de euro pentru producţia viitorului model Maserati. Infuzia va fi destinată uzinei din Grugliasco, amplasament deţinut în trecut de Bertone. Aici, Maserati vrea să dea naştere noului model destinat să facă volum.

Investiţia sumei va începe în perioada ianuarie-februarie 2012. La fabrica din Grugliasco lucrează în prezent 1077 de oameni, care vor avea misiunea de a produce, odată cu sfârşitul lui 2012, aproximativ 50.000 de exemplare ale modelului Maserati.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru