Masina zburatoare, test pe traseul Londra-Timbuktu

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 12.11.2008
Parajet Skycar este un prototip al unui vehicul zburator. Acesta va fi testat intr-o expeditie Anglia-Mali.

Compania britanica Parajet anunta o premiera de zile mari la inceputul anului viitor. Parajet a realizat un prototip al unei masini zburatoare care va fi testat intr-o expeditie programata sa plece din sudul Angliei, sa traverseze Stramtoarea Gibraltar si sa ajunga in desertul Sahara, la Timbuktu in Mali.

Prototipul realizat de Parajet poarta numele de Skycar si foloseste pentru zbor o elice si o parasuta care sa-i mentina pozitia in aer. Parajet Skycar poate ajunge in aer la viteza de 110 km/h si altitudinea maxima de 4.570 m.

Altitudinea la care poate zbura in regim de croaziera este de 600-900 metri, iar autonomia este de 300 km. Skycar poate decola de la viteza de 60 km/h si are nevoie pentru acest lucru de o pista de doar 200 de metri.

Performantele vehicului Parajet sunt si mai impresionante la nivelul solului. Skycar accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4.5 secunde si are viteza maxima de 180 km/h, in timp ce autonomia la nivelul solului este de 400 km.

Unul din dezavantajele clare ale prototipului britanic, care ofera si un comportament off-road excelent, este faptul ca nu are usi, motiv pentru care nu poate zbura pe timp de ploaie.

Parajet planuieste sa produca in serie prototipul Skycar, iar pentru acest lucru are nevoie ca expediatia Londra-Timbuktu sa die finalizata cu succes. In acest caz, am putea vedea pe piata vehiculul Parajet Skycar la inceputul anului 2010.

Via | MotorAuthority

Comentarii (4)

  • Autogreen
    sa zboare ei cu aia
    Sa zboare ei cu asa ceva, prefer avionul.
    0 0
  • anonim
    an
    caterham cu ventilator
    0 0
  • avand in vedere aglomeratia din marile orase e o solutie care merita atentie
    0 0
  • pt dan
    daca poti sa mergi tu prin marile orase cu asa ceva ...mult succes ....parca te si vad agatat pe undeva printre blocurii....dar daca consideri satul unde traiesti un mare oras .....scz greseala mea :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru