Masinile mai vechi de 7 ani vor fi verificate anual

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 28.10.2008
Autovehiculele mai vechi de sapte ani vor fi verificate o data pe an, propune RAR.

Registrul Auto Roman a propus ca autovehiculele care au peste 7 ani vechime sa fie verificate anual si nu o data la doi ani.

"Am propus Agentiei Nationale pentru Mediu, primariei Capitalei, Ministerului Transporturilor, Ministerului Mediului si Ministerului Economiei si Finantelor ca masinile mai vechi de sapte ani sa fie verificate o data pe an. Noi, ca logistica si personal, suntem pregatiti. Urmeaza ca autoritatile sa vada daca este fezabila sau nu propunerea noastra", a declarat, marti, dupa conferinta "Mediafax talks about Auto Industry", directorul tehnic al RAR, Flavius Campeanu, consemneaza Mediafax.

In plus, RAR intentioneaza sa construiasca langa Bucuresti, la Bolintin Vale, o pista pentru testarea si omologarea masinilor modificate major.

Centrul ar urma sa fie dotat cu o pista de 1,9 kilometri in sistem circular cu sase-sapte benzi si doua linii drepte de cate 700 de metri. Costurile estimate pentru un astfel de proiect ar putea atinge 30 de milioane de euro.

Via | Mediafax

Comentarii (22)

  • vor sa castige mai multi bani din spaga si astia, ca altfel nu are nici un rost ce propun ei, nici tuv-ul nu se face la un an
    0 0
  • Crysty
    RAR
    E nebunie curata! Fac pariu cu oricine vreti voi ca nu sunteti pregatiti nici cu logistica nici cu personal! Nu stiti ce inseamna asta! Va fi debandada totala! Un haos total! Nu va mai ajung spagile ? Aveti rate multe si mari ?
    0 0
  • Autogreen
    ITP saptamanal
    Mai pe romaneste: alti bani alta distractie
    0 0
  • Tot de la RAR
    ineptii
    Asta e ca testarea pentru inscrierea tipului EURO in Cartea de Identitate a autovehiculului....O noua teapa generatoare de spagi.
    0 0
  • alta aberatie
    Ce inseamna "MASINI MODIFICATE MAJOR"???? Si pentru ce este nevoie de o pista incercare pentru asta?? Poate ca sa mai tragem niste banuti, niste zeci (sau sute) de tone de ciment si asfalt facturate fictiv sau deturnate dupa bunul obicei stramosesc.....
    0 0
  • mai-mai
    O NOUA METODA DE A DA/LUA SPAGA , CIUBUC , BACSIS , PESKES ETC. CONTROLUL ORICUM SE VA FACE "LA INTELEGERE " !
    0 0
  • Rarulica
    Problema nu e ca ne pune sa ne verificam anual masinile mai vechi de "N" ani. Problema se pune cand trebuie sa mergi la "Judet" la RAR sa te verifice cand vrei sa inscrii o masina adusa din Germania si ajungi cu ea cine stie cand in loc sa vina baietii la tine in oras/municipiu sa faca verificari.
    Evident ca vor si MAI MULTI BANI pentru ca nu le ajunge niciodata. Eu ma gandesc la saracii proprietari de camioane,autotractoare si altele de astea cat au de patimit de pe urma boilor care reglementeaza traficul rutier si regimul taxelor in acest domeniu.

    In ce priveste faza cu pista, e BINE VENITA pentru ca la noi de exemplu nu poti sa iti faci acasa o masina gen Caterham (cine stie) pentru ca nu e facuta in fabrica, sau masini gen Kit Car care se face dintr-o masina donatoare si multe piese noi. Sigur ca multi "baieti destepti" vor avea de castigat din constructii dar chestia asta ar trebuia sa existe de multa vreme. Pana atunci se poate folosi pista de la Pitesti de la Dacia care e foarte potrivita.
    0 0
  • RAR
    ROMANII PE ZI CE TRECE SUNT DIN CE IN CE MAI IDOTI SAU E PREMEDITATA ASTA?
    0 0
  • ei nu fac fata nici la verificarile care se fac o data la 2 ani...dar mai ales in fiecare an....si logic ca asta o fac doar pentru o spaga in plus...bulangii......
    0 0
  • la 2 ani ...
    E destul o data la 2 ani!
    Dar sa fie "la sange" si sa nu mai vedem asa multe rable pe strazi.
    Eu am Logan aproape nou (2+ ani) si n-a trecut din prima ITP-ul la RAR (avea bataia farurilor prea jos) ... dar nici spaga n-am dat, am preferat sa reglez farurile si la revenire a trecut fara probleme ;)
    0 0
  • Bolintin ?
    Hahahaha, la Bolintin vor sa faca o pista de teste ?
    30 milioane de Euro pentru o pista ?
    Fratilor asta suna a sat de vacanta pentru ca acolo se construieste in draci. Inca mai este pamant cu 50 de euro metrul patrat. Probabil ca aceasta pista de teste va fi inghesuita de vilele facute pentru maharii de la RAR din banii alocati.
    0 0
  • julian
    RAR
    Sunt sincer impresionat de dedicatia pe care o arata stimabilul Flavius Campeanu, mai am putin si imi dau lacrimile... Aceasta grija deosebita pentru mediul inconjurator si siguranta traficului trebuie admirata.
    Impusca-te fir-ai al dracu' de cretin ! ! !
    0 0
  • Si cine o sa piloteze pe acea mareatza pista? Imi las masina pe mainile lor sa o forjeze pana ii sar pistoanele? Si eventual sa o faca si zob? Interesant!
    0 0
  • idioti
    nu ca vreau sa ma laud am 7 masini mici in parc si 18 camioane de marfa din care 5 sunt peste 7 ani vechime astia sunt inconstienti ? ei realizeaza ce sume trebuiesc scoase din buzunar pentru asa ceva pai numai itp la un camion ma costa 7000 de ron daca il faci anual unde ajungi plus ca trebuie sa faci si inspectiile periodice pentru ele cele pentru masini mari.astia sunt dobitoci o tara plina de cretini dar adevarul este ca ne meritam soarta atata suntem de slabi incat nu face nimeni nimic sa impiedice asa ceva , si vorbea cineva de spaga mai sus daca ai da spaga la un camion te ar ajunge la 1000 ron linistit si nu e cea mai buna idee considerand ca circuli pe drumuri publice si nu pui numai viata ta in pericol.oricum suntem intr o tara de cacat (scz limbajul) si ne afundam si mai tare incet incet sanatate la toata lumea si fratilor cat se poate dispareti din tara asta.
    0 0
  • Passare Nikos
    verificare auto
    Fratilor,
    Nenorocitii astia nu stiu ce sa mai inventeze sa ne fure bani.Nu credei ca trebuie sa le dam foc ,sau sa le spargem capul.Cretinii nu au pic de respect.
    0 0
  • CACAT
    MARE PACAT CA NE-AM NASCUT AICI ...TREBUIA SA TRAIM IN INDIA...PAI CE SA FACA BIETII BATRANEI SAU STUDENTI SAU TINERI CARE NU AU BANI SA SE CACE IN CENTRU SI AU SI EI O AMARATA DE MASINA DE TE MIRI CAND SI BUNA REA ...MERGE
    MAI FRANE OK MOTOR OK ...DA AJUTA-L PE OM NU IL SPANZURA...
    AS PROPUNE UN SET DE FRANE SAU MACAR MANOPERA GRATIS DACA NU TRECE TESTUL...MACAR LA CEI CARE CHIAR NU ISI POT PERMITE..UITE MA AI O DACIE 1300 NU AI BANI DE FRANE..BINE..TI LE DAU IN RATE PE UN AN...SI SA VEZI CUM MERGE MASINUTA...
    OF DOAMNE CA NU NE PUTEM AJUTA...
    CACA=MAS SA MA CAC IN JEEP=URILE LOR DE LA RAR..CA NUMA DAU CU NASUL , FACE SEX CU SECRETARA SI MAI BAGA CATE O MASINA A NU STIU CUI PRIETEN...
    0 0
  • rar sau itp ?
    auzim peste tot la radio, la tv, citim pe site.. masini verificate..unii spun 5 ani altii spun 7 ani.. Domnilor luati o decizie, se face Inspectia Tehnica Periodica mai des si anume din an in an nu? despre asta este vorba.. nu mai publicati stiri cum ca s-ar face RAR`ul anual masinilor mai vechi de 7 ani.. este imposibil asa ceva,oricum nu ma mira.. in ce tara defecta traim.. romania e o ridicare din umeri.si cam atat. ( nu ma mai mira de desteptii aia cu 2 clase si cu loganuri de 80.000 euro verzi ca fratele lor mai mare.. alien)
    0 0
  • uitati-va si afara!!!
    Astia care au asemenea idei, ori sunt niste imbecili notorii care s-au plimbat degeaba pe-afara (pe banii nostri) ori ne cred atat de cretini sa punem botu': In Franta de exemplu, majoritatea masinilor nu sunt nici pe departe mai noi de 7 ani, ci mult mai vechi!. Ei cum ar trebui sa faca revizia dupa mintea idiotului ala de la RAR? Lunar ????
    0 0
  • comparatie
    baieti in FRANTA faci vericicarea tehnica numai cand si DACA are chef PROPRIETARUL! sunt oameni care fac verificare anual si altii care nu fac verificare decat la vanzarea masinii! asa ca.. alti bani alt timp pierdut.
    0 0
  • dan c.
    o alta comparatie
    in spania de exemplu masinile mai vechi de 10 ani fac inspectia tehnica periodica o data pe an, iar cele mai noi de 10ani o data la 2ani
    0 0
  • DanutZ|
    Alta spaga fain....
    O sa fie o nebunie astia nu mai stiu cum sa scoata bani de pe noi sunt niste TAMPITI. Normal acum ca sa umplut tara de masini second-hand si majoritatea sunt mai vechi de 7 ani sau gandit ei asa ca ar fi bine sa ne mai faca de niste bani in plus ca nu le dam destul acum.
    "Roamnie, Romanie cum te hurui incet dar SIGUR"
    0 0
  • Romania,rar si multi oameni incapabili
    Ptr. cei de la RAR:dak tot vretzi sa se faca verificarea anuala la masinile mai vechi de 7 ani.. DA le facem dar,makar fara spaga si sa nu se mai bage atatia in fatza k e jenant sa stai la rand si sa i vezi pe altii cum se baga in fatza...dar trecem peste asta..luatzi atatia bani.....lasati le draq de masini k pe zi c trece vor fi tot mai multe si oricum Romania se duce de rapa si e pakat dak nu incerkm sa facem ceva cu totii k altfel e de rau....suntem in UE si nu vrem sa luam ex de la ceilalti...este pacat ca este tara noastra...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru