Maybach 62S se depreciaza cu 400 de euro pe zi in primul an!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 03.02.2009
Dupa un singur an de la cumparare, un Maybach 62S pierde 49% din pretul sau initial, in timp ce BMW Seria 7 poate fi revandut cu 51% mai ieftin decat suma cu care a fost achizitionat.

Se stia deja ca masinile care isi pierd cel mai mult valoarea initiala de cumparare sunt reprezentantele segmentului de lux si, in unele cazuri, ale celui sportiv. Insa povestea celui mai mare model Maybach, 62S, este una speciala.

Conform Automotive News, modelul construit de Daimler "reuseste" contraperformanta de a se deprecia in primul an de la cumparare cu nu mai putin de 400 de euro pe zi, un record absolut in materie. In aceste conditii, pretul unui exemplar al modelului se depreciaza cu nu mai putin de 39% dupa un an, in conditiile in care starea sa este perfecta. Altfel spus, posesorul unui maybach cumparat astazi va primi pe el peste 12 luni, in cazul in care se hotaraste sa il vanda, cu 137.000 de euro mai putin decat a platit initial. Pretul unui Maybach 62S in Marea Britanie, tara in care a fost realizat studiul, este de 384.000 de euro.

Nici alte modele de clasa superioara nu stau foarte bine atunci cand vine vorba de deprecierea valorii. Astfel, un BMW Seria 7 isi pierde intr-un an 51% din valoarea initiala de vanzare, in timp ce Mercedes S600 pierde, dupa acelasi algoritm, 47 de procente.

Exista insa si exceptii.

Roll-Royce Phantom reuseste sa piarda doar 24% din valoarea sa initiala, chiar daca acest lucru se traduce in bani prin 79.000 de euro.

via | Automotive News

Comentarii (2)

  • noname00
    51%la seria 7 este ceva normal
    Mi se pare oarecum normala aceasta valoare la o serie 7, deoarece doar ce s-a lansat noul model, ceea ce face ca vechiul model sa para ... invechit.
    0 0
  • George
    Prostie!
    Prostie,nu stiu de unde aveti sursa respectiva dar nu este adevarat !Mergeti pe mobile.de si o sa vedeti!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru