Mazda RX-8 PZ: nervi sport

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 09.05.2006
Compania Prodrive s-a specializat in modificarea modelelor care deja au avut succes pe piata. Rezultatele nu au nevoie de nici un comentariu. Este si cazul noului Mazda RX-8 PZ.

Mazda a lansat astazi o editie limitata a modelului RX-8 Coupe. Aceasta a fost dezvoltata in colaborare cu Prodrive, o companie care s-a facut cunoscuta in lume auto prin produsele lor extrem de performante. Noua versiune este denumita RX-8 PZ si reprezinta un upgrade pentru varianta RX-8 de 230 CP.

Conform comunicatului Mazda, cei de la Prodrive au fost provocati sa imbunatateasca o masina care sa se prezinta la raport in fata publicului atat cu performante mai bune cat si cu o tinuta de drum mult mai dinamica. Elementele datorita carora sigla PZ troneaza pe caroserie sunt jantele OZ Racing de 18 inch, suspensiile intarite si racordate pentru a determina o imagine sport, amortizoarele cu gaz de la Bilstein si oglinzi laterale sport. Pe langa toate acestea, Noul RX-8 beneficiaza de aportul dinamic al unui spoiler posterior si, evident, de siglele Prodrive si PZ, care subliniaza pedigree-ul versiuni nipone. Constructorul japonez nu a publicat alte date tehnice.

Mazda RX-8 PZ va fi fabricata in doar 800 de exemplare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru