Mazda: "Trebuie să atingem nivelul de calitate al Volkswagen"

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 19.11.2010
Peter Birtwhistle, designerul şef al centrului de cercetare şi dezvoltare Mazda, a declarat că modelele pe care le creează trebuie să atingă nivelul de calitate percepută al VW cât de curând posibil.

În urma criticilor primite la adresa finisajelor din noul Mazda2 facelift, designerul şef al departamentului de cercetare şi dezvoltare Mazda din Germania a declarat că modelele Mazda trebuie să atingă nivelul de calitate al Volkswagen. Apoi, Peter Birtwhistle a făcut o comparaţie între Mazda2 şi Volkswagen Polo. Potrivit oficialului Mazda, modelul Volkswagen oferă un nivel superior al calităţii percepute. Declaraţia acestuia este cel puţin surprinzătoare. În mod paradoxal, în timp ce Mazda vrea să atingă nivelul Volkswagen, nemţii se gândesc la o strategie de combatere a coreenilor de la Kia şi Hyundai.

"Dacă te aşezi într-un Volkswagen Polo vei percepe un nivel ridicat al calităţii. Utilizarea materialelor mai bune ar duce la creşterea uşoară a preţurilor, iar noi trebuie să ajungem la un echilibru fără să ne compromitem poziţia pe piaţă ca marcă de volum.", a declarat Peter Birtwhistle, designer şef al centrului de cercetare şi dezvoltare Mazda.

Oficialii Mazda nu au specificat cu ce model vor începe schimbarea la nivelul finisajelor, dar ne putem aştepta la mici modificări pe viitor.

Chiar dacă nu vom vorbi de un facelift, sunt şanse mari ca modelele Mazda să primească materiale noi începând cu cea de-a doua parte a anului viitor.

Via | Autocar

Comentarii (17)

  • Polo este o magarie
    Ultimul model de Volkswagen Polo este o magarie de masina.

    Este foarte frumoas la exterior iar la interior este fix ca Dacia Logan, adica ieftin.

    Eu am o Fabia de 10 ani de zile si nu ca vreau s-o laud, dar are un interior mai placut ca Polo.

    Probabil lumea a ramas cu ideea ca VW sunt cei mai tari, dar comparatie directa intre Skoda a lor, Fabia este peste Polo, Octavia este clar peste Passat.

    La fel si cu Mazda, eu consider ca sunt peste VW.

    Sunt fiabile si frumoase, si ofera un ambient sport.
    33 27
  • pe vw nu va fi greu sa il depasiti oricum mazda construieste masini mai bune decat tractorasele vw.
    27 29
  • Vasilica
    In romanica prostia nu cunoste limite!!
    Daca cei de la Mazda recunosc ca sunt sub VW cum ii puteti contrazice?
    Raspunsul e simplu:"Traim in taea lu Base'"
    17 28
  • @ BBR, Ionut & Co
    VW Polo
    Luati toate revistele britanice si cititi comparativele din clasa mica . Pe primele locuri veti gasi VW Polo sau Ford Fiesta, dar la calitatea interiorului, intotdeauna noul VW Polo a intrunit cele mai multe aprecieri .
    28 9
  • Cosmin
    Dupa despartirea de Ford, Mazda are nevoie urgenta de un nou partener ce foarte probabil va fi VW-Suzuki
    Mie aceasta declaratie a oficialului Mazda imi suna a declaratie de curtoazie la adresa VW . Dupa despartirea oficiala de Ford de ieri ( http://www.automarket.ro/stiri/ford-vinde-majoritatea-actiunilor-sale-detinute-la-mazda-34657.html ), Mazda are nevoie urgenta de un nou partener global, iar cel mai potrivit di totodata dispus sa investeasca in Mazda, cred ca va fi VW Group . Daca va aduceti aminte, acelasi tip de declaratii le-am auzit si dupa despartirea dintre GM si Suzuki, cand la o luna distanta, Martin Winterkorn declara despre Suzuki ca este cel mai competent producator de masini mini si low-cost . Cred ca pana la Salonul de la Frankfurt din 2011, Mazda se va alatura aliantei VW Group-Suzuki .
    16 1
  • vw
    Nu sunt fan VW dar recunosc o masina buna! Orice ar spune carcotasii VW fac masini bune calitativ, preturile sunt decente iar calitatea pe masura! O recunosc deschis si cei de la Mazda.......cinste lor!
    26 8
  • calitate mazda
    Intr-adevar multi mai au de lucrat pana sa ajunga la standardul de calitate germana , nu e placut dar e adevarat .
    12 11
  • @vasilica
    Bravo! Ai sintetizat perfect in doar un rand specificul gandirii romanesti. "Eu cand vreau sa fluie, fluier!" Adica, nu conteaza ce spun statisticile, nu conteaza ce spun insisi reprezentantii producatorilor, daca in tartacutele lor s-a intiparit ideea ca un produs e mai bun decat altul, ei o vor afirm impotriva oricarei logici si a oricarei evidente!
    8 7
  • vw polo
    pot sa spun ca detin un vw , polo , chiar una din primele modele aparute in tara ... e adevarat ca in interior este mult plastic , dar nu poate fi comparata cu logan ... este net superioara ...
    cat despre ce spunea BBR legat de fabia lui de 10 ani , nu cred ca te-ai suit in noul vw polo .... ar trebui sa incerci ai sa fii placut surprins ... are un nivel calitativ net superior celorlalte din aceeasi categorie de pret ... pot spune ca este la egalitate cu noul fiesta care e o masina la fel de reusita
    8 5
  • @Raultm
    M-am urcat in noul Polo, si l-am condus si mi-a facut placere, se conduce superb. Daca nu ma urcam in el, nu vorbeam. Am zis doar ca nu-mi place interiorul, este plastic reciclat si inestetic. O Skoda Fabia, de exemplu, care este putin mai ieftina, are un interior mai placut si mai practic. Si nu cred ca se poate spune ca Polo este la egalitate cu noul Fiesta, care este mindblowing. Mie pur si simplu nu-mi place gama VW, inafara de Scirocco, as alege Mazda peste VW oricand. Si Cosmin cred ca are dreptate.
    11 7
  • @BBR
    ai dreptate ca plasticul e putin cam inestetic ... da impresia de ieftin .. nu te contrazic aici ... dar e bine lucrat si inchegat ... eu nu sunt un mare fan al plasticului .... fosta masina a fost un opel astra II si acolo plasticul era lucrat parca cu toporul (scuzati cacofonia) . la polo e mult mai bine finisat .... noul seat ibiza sta mai bine la capitolul asta , as putea spune ca e peste polo
    3 2
  • Victor
    Top 10 vanzari auto noi in Europa in luna octombrie
    1. VW Golf 38.511
    2. VW Polo 29.348
    3. Ford Fiesta 26.905
    4. Renault Clio 26.306
    5. Peugeot 207 20.942
    6. Renault Mégane 20.775
    7. Opel/Vauxhall Corsa 19.376
    8. Opel/Vauxhall Astra 18.868
    9. Ford Focus18.666
    10. Fiat Punto 18.017
    5 2
  • :)
    cei de la mazda daca vor sa creasca standardele ar trebui sa i-a ca referinta o marca premium..nu una care se vrea premium!!!!
    10 4
  • Mazda mai bine ar lua exemplu de la Skoda :D
    Mazda nu mai e de mult o marca japoneza asa cum este Subaru de exemplu.
    Suzuki a fost alipit VW pentru piata din India unde Suzuki este cel mai bine vandut. Dar Mazda?
    0 1
  • ca sa nu tac
    Doua lucruri: omul a vorbit de calitate perceputa ceea ce inseamna, de fapt, ce crezi tu despre calitatea masinii cand te urci in ea. Poate ca, in realitate, o fi mai buna calitativ mazda 2 si poate se strica mai rar, dar se pare ca lumea percepe polo ca fiind mai buna si, pana la urma, asta conteaza. Si cand spun lumea, ma refer la majoritate, ca acum or mai fi si unii care cred invers. Apoi, daca omul asta, sef la Mazda, spune ca asa este, ma gandesc sa il credem, ca doar omul se pricepe ceva mai bine decat noi
    7 2
  • gheorghe_logan
    invers
    VW ar trebui sa INCERCE sa se ridice la nivelul de calitate REALA a masinilor produse de mazda....nu cititi printre rinduri...mai spunea cineva mai sus...calitatea PERCEPUTA....
    VW e plin de ele...mazda...mai rar la noi.
    NICIODATA nu vei putea compara un passat cu un mazda 6 la nici un capitol(aici intervin si chestii de gust personal perceptie asupra realitatii).
    pe hirtie mazda 6 cu ORICE motor comparat cu "rivalul" de la VW este mai economica,mai dinamica.
    intretinerea la fel...mai mica la mazda.
    designul...depinde de cultura fiecaruia.personal imi place mazda 6 in schimb mazda 2 e....sub draguta si atit.
    cu mazda 2 au dat-o in bara sincer...interiorul(desi ma pot declara fan al marcii mazda--si da si posesor) este ...groaznic.doream pt oras-nevasta ceva de la mazda....m-am razgindit din secunda in care am intrat in ea.tatal meu are precedenta mazda 2 care este NET SUPERIOARA actualei.
    dar de la mazda 3,5,6,rx,mx.....ORICIND si ORIUNDE bate la c..rul gol VW LA ACELASI NIVEL DE PRET!
    4 4
  • daniel
    mazda
    mazda este sub vw la multe capitole. noul polo este o bijuterie pe care putini si-o permit si astfel multi o critica.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru