Mazda1 va fi dezvaluita la Salonul de la Paris

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.05.2008
Constructorul japonez va dezvalui la Salonul Auto de la Paris varianta sa pentru piata vehiculelor mini: Mazda1.

Mazda vrea sa profite din plin de succesul de care se bucura pe piata europeana si de imaginea buna pe care si-a cladit-o pe Batranul Continent. De aceea constructorul japonez intentioneaza sa introduca un concurent puternic si pe segmentul vehiculelor mini, cele mai cautate masini in metropolele aglomerate.

Japonezii se pare ca lucreaza in prezent la Mazda1, un concept care va prinde viata oficial la Salonul Auto de la Paris in aceasta toamna. Potrivit primelor informatii neoficiale, Mazda1 ar urma sa imprumute din liniile de design ale conceptului Nagare, dezvaluit pentru prima data in 2006.

Laurens van den Acker, seful de design Mazda, a declarat ca look-ul noului concept pregatit pentru Paris va fi revolutionar, dar nu exagerat. "Brandul nostru poate fi revolutionat printr-un design futurist dar inca nu suntem atat de puternici pentru a ne avanta inconstient in acest domeniu." Abia din 2010, spune Acker, vom putea vedea pe strazi modele inspirate masiv din conceptele Nagare.

Mazda are planuri mari si cu piata din Rusia, unde intentioneaza sa dezvaluie in cadrul Salonului Auto de la Moscova un mic crossover 4X4, care ar putea debuta chiar si pe piata britanica, privata de serviciile SUV-ului CX-9.

Viitorul model va fi creat pentru ca, potrivit estimarilor, piata ruseasca va creste foarte mult in anii ce urmeaza, fiind capabila sa depaseasca chiar si piata germana.

via | WorldCarFans

Taguri: CX-9, Mazda, Mazda1, Nagare

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru