Mazda3 MPS in versiune de 300 de cai nu va fi produs

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 24.08.2009
Constructorul japonez a anuntat ca abandoneaza proiectul Mazda3 MPS Evolution, care presupunea dezvoltarea unei versiuni cu 300 de cai si tractiune integrala a modelului compact.

Desi se vehiculase ideea unei versiuni mai potente decat cea MPS, existenta in gama actualului Mazda3, se pare ca proiectul a fost abandonat de japonezi. Constructorul asiatic se pare ca a cochetat cu ideea lansarii unei versiuni mai puternice decat actuala MPS de 260 de cai putere.

Daca ar fi primit unda verde, noul derivat s-ar fi numit MPS Evolution si ar fi fost caracterizat de prezenta unei tractiuni integrale si a unui bagaj de 300 de cai putere sub capota. In aceste conditii, versiunea ar fi putut deveni cea mai puternica din gama Mazda, un adevarat competitor pentru nume mari din segmentul modelelor de performanta: Mitsubishi Lancer EVO X si Subaru Impreza WRX STi.

Decizia este surprinzatoare, avand in vedere faptul ca japonezii aveau experienta in folosirea tractiunii integrale dupa productia vechiului Mazda6 MPS, tehnologia nefiind deci o problema.

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru