Mazda6, cel mai curat model pe benzina in Romania

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 24.06.2008
Rezultatele EcoTest 2008 arata ca ca Mazda6 este cel mai curat model pe benzina comercialziat in Romania.

Esential

80 de puncte a obtinut mazda6 in cadrul EcoTest 2008.

Mazda6, echipata cu motorul de 1.8 litri, este conform EcoTest 2008 cel mai ecologic model pe benzina comercializat in Romania.

EcoTest este un proiect ce testeaza emisiile de noxe pentru un numar mare de vehicule din Europa si este publicat de Asociatia Europeana a Cluburilor Auto (ADAC).

In topul realizat, Mazda6 cu motor pe benzina a ocupat locul 6, cu 80 de puncte acumulate si o cotatie de 4 stele. Pe primele cinci locuri s-au clasat doua vehicule hibrid si trei modele echipate cu motoare diesel.

Rezultatul obtinut de Mazda6 se datoreaza in mare masura strategiei de reducere a greutatii aplicate de companie. Aceasta presupune ca noile generatii de vehicule lansate sa fie mai usoare decat versiunile anterioare. In functie de motorizare si versiune, noua Mazda6 este cu pana la 35 de kilograme mai usoara decat modelul precedent.

Pentru motorul de 1,8l pe benzina (varianta de caroserie sedan), aceste masuri au generat o scadere a consumului cu 11,7%  fata de modelul anterior, noul consum fiind de 6,8l/100 km.

Programul EcoTest a fost dezvoltat de catre Federatia Internationala de Automobilism (FIA) si se realizeaza in laboratoarele ADAC.

EcoTest informeaza consumatorii despre emisiile de noxe, transformand nivelurile de emisii de CO2, de particule, de oxizi de azot (NOx), de hidrocarburi (HC) si de monoxid de carbon (CO) in puncte, ce sunt apoi folosite pentru a genera o cotatie pe o scara de la 1 la 5 stele. Pana in prezent, niciun vehicul nu a obtinut 5 stele.

Via | Mazda Romania

Taguri: Mazda, Mazda6

Comentarii (1)

  • Am avut placerea sa condus varianta pe 1.8l benzina, 5 viteze. Masina a fost inchiriata, atat la plecare cat si la intoarcere angajatii firmei au alimentat (deci n-am putut influenta cat pun si presupun ca au umplut masina ca de obicei).

    Drumul parcurs a fost pe autostrada, viteza medie vreo 90-100, cu max. de 120 (limitare de viteza si un trafic de sambata ora 11-12), cu vreo 20% din timp cu AC, GPS si radio, fara faruri, si 15km in oras cu 50km/h.
    Distanta totala parcursa 127km, alimentat la sfarsit cu 8.0 l benzina. Va las sa faceti calculele :)
    Masina e de vis, sa nu spun ce senzatie a fost sa ma urc inapoi in Peugeot 107-le meu. Merita facut macar un drivetest.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru