Mazda6 primeste un nou motor diesel

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 14.11.2008
Mazda a pregatit noul propulsor diesel de 2.2 litri. Noul motor, disponibil cu 125 CP, 163 CP si 185 CP, va echipa Mazda6.

Gama de motorizari care echipeaza modelul Mazda6 este completata de constructorul nipon cu un nou propulsor diesel de 2.2 litri. Acesta va fi disponibil in trei trepte de putere, cu 125 CP, 163 CP si 185 CP.

Motorul este complet nou, iar nivelurile superioare de putere oferite vor atrage noi cumparatori, care tind catre performante dinamice superioare si catre dotari premium. Mazda estimeaza ca versiunea TE Plus (echipata cu motorizarea de 163 CP) va putea fi achizitionata la un pret cu toate taxele incluse de 25.990 euro, iar versiunea GTA (echipata cu motorizarea de 185 CP), la un pret de 28.890 euro.

Noua motorizare diesel va fi disponibila in Romania incepand cu primul trimestru al anului viitor si va inlocui actualul motor CD140 din echiparea Mazda6. Noul motor, dezvoltat integral de Mazda, se evidentiaza cresterea numarului de fante de injectie pentru fiecare injector (10 fata de 6 la actualul motor de 2.0 litri diesel), turbina cu geometrie variabila (care genereaza un cuplu mai mare la orice nivel de rotatii), cresterea presiunii injectoarelor (2000 bar fata de de 1800 bar la motorul CD140) si modificarea arhitecturii motorului.

Consumul combinat al propulsorului diesel variaza intre 5.5 litri si 5.7 litri la 100 de km in functie de versiune. Aceste valori se numara printre cele mai scazute din segment si au facilitat obtinerea unor nivele de emisii situate intre 147 si 152 g/km.

O contributie semnificativa o are si noul filtru de particule (DPF), care a fost reproiectat de inginerii Mazda. Filtrul, primul de acest gen din lume care foloseste o structura ceramica si o arhitectura speciala, permite injumatatirea numarului de regenerari necesare si, totodata, reducerea de trei ori a duratei procesului de regenerare.

Odata cu noua motorizare, Mazda prezinta si un sistem de siguranta care va echipa modelul de clasa medie. Rear Vehicle Monitoring System (RVM) include doi senzori de tip radar, care monitorizeaza o distanta de 50 de metri in spatele si lateralul autovehiculului. Acesti senzori actioneaza la viteze mai mari de 60 km/h si anunta soferul despre apropierea unor vehicule prin intermediul a doi martori amplasati in habitaclu, la baza montantilor din fata.

Daca soferul va semnaliza stanga sau dreapta in momentul in care RVM detecteaza un alt vehicul care se apropie din spate, martorul va lumina intermitent si sistemul va genera un sunet de atentionare.

RVM va fi integrat in ansamblul Lane Change Asistant (LCA) si va fi oferit standard pentru nivelurile de echipare GTA si GT indiferent de motorizare, incepand cu primul trimestru din 2009.

Via | Mazda Romania

Taguri: Mazda, Mazda6

Comentarii (1)

  • faina masina
    super mazda 6...si mps 6 ..woooaai..imi doresc una..sau un cx-7...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru