McLaren atacă Porsche cu un model nou în fiecare an

De Cornel Șocariciu
Publicat Joi, 28.04.2011
McLaren a adoptat o nouă strategie de piaţă prin care vrea să lanseze câte un model nou în fiecare an. Britanicii vor rămâne 100% fideli modelelor sport cu două locuri.

Constructorul britanic McLaren atacă prin surprindere piaţa supercarurilor şi anunţă o strategie agresivă care presupune lansarea unui model nou în fiecare an. Jurnaliştii de la The Detroit Bureau au reuşit să obţină un interviu cu un director al britanicilor care a vorbit despre planurile de viitor ale mărcii.

În primul rând, aceştia vor ca prin utilizarea materialelor uşoare şi a tehnologiilor avansate să poată să îndeplinească reglementările în ceea ce priveşte emisiile de dioxid de carbon. Mai mult decât atât, britanicii nu exclud nici varianta unui model care să aibă la bază tehnologia hibridă. "Printre numeroasele modele aflate în dezvoltare, avem câte ceva nou pentru fiecare an", a declarat Antony Sheriff, executiv McLaren.

În ciuda faptului că acesta nu oferit mai multe detalii despre viitoarele modele, Antony Sheriff a completat spunând că brand-ul britanic va rămâne fidel construcţiei de maşini sport. În prezent, McLaren ne încântă cu fabulosul MP4-12C, iar în anii viitori vom vedea o versiune cabrio a acestuia, un rival pentru Porsche 911 şi o variantă modernă a lui F1.

McLaren MP4-12C este propulsat de motorul V8 de 3.8 litri twin-turbo care produce 592 de cai la 7.000 rpm şi dezvolt un cuplu de 600 Nm între 3.000 şi 7.000 rpm.

Mulţumită acestor cifre, supercarul britanic aleargă de la 0 la 100 km/h în 3.3 secunde, iar acul vitezometrului se opreşte abia la 330 km/h.

Via | WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru