McLaren MP4-12C va avea o variantă decapotabilă la finalul lui 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 14.05.2012
McLaren MP4-12C va beneficia de primul său derivat, o variantă decapotabilă, la sfârşitul acestui an. Modelul va păstra motorul V8 de 600 de cai şi va avea un acoperiş retractabil din fibră de carbon.

După succesul înregistrat cu MP4-12C, McLaren se pregăteşte de o nouă lovitură, programată chiar anul acesta. Supercarul britanicilor va primi şi o variantă decapotabilă, confirmând astfel speculaţiile presei. Informaţia a fost publicată de jurnaliştii InsideLine după o vizită la uzina din Woking.

Viitorul McLaren MP4-12C Spyder va păstra propulsorul V8 biturbo de 3.8 litri, regăsit în prezent pe coupe, dar va primi o serie de modificări structurale pentru a beneficia de o rigiditate mai mare, necesară atunci când acoperişul este mobil.

Nu au fost publicate informaţii despre modalitatea de rabatare a acoperişului, însă varianta plauzibilă este cea a unei părţi mobile, din fibră de carbon, gata să se ascundă într-un compartiment amplasat între habitaclu şi motor. Data de debut a fost fixată spre sfârşitul anului.

Tot cu ocazia vizitei la uzina din Woking, cei de la InsideLine au aflat că propulsorul V8 de 3.8 litri şi 600 de cai putere va fi folosit şi pe alte modele.

Geoff Grose, directorul responsabil cu dezvoltarea în cadrul McLaren, a declarat că “unitatea cu 8 cilindri garantează o longevitate şi o flexibilitate superioare motoarelor oferite de concurenţă. Este, aşadar, logică folosirea sa şi pe un alt model.“

via l autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru