McLaren va dezvalui rivalul lui Ferrari 458 Italia peste doua zile

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 07.09.2009
Englezii de la McLaren vor dezvalui noul lor supercar peste doua zile. Numele modelului a fost schimbat din P11 in MP4-12C, in amintirea monopostului de Formula 1 creat in 1997.

Supercarul McLaren MP4-12C, cunoscut pana de curand sub numele P11, va fi dezvaluit in data de 9 septembrie. Modelul va fi disponibil abia din anul 2011 si este succesorul spiritual al lui McLaren F1. Noul McLaren MP4-12C va rivaliza modele precum Ferrari 458 Italia si Porsche 911 Turbo.

Motorul noului supercar de la McLaren va fi un V8 twin-turbo de 6.0 litri, care va fi cuplat unei transmisii cu sapte trepte. Potrivit primelor informatii, modelul MP4-12C va dezvolta intre 600 si 700 CP si va putea atinge o viteza maxima de peste 320 km/h. Rivalul lui Ferrari 458 Italia nu va fi o masina exclusiv pentru pista de concurs, modelul urmand sa fie echipat cu numeroase elemente pentru confortul de zi cu zi al soferului, cum ar fi conexiune wi-fi, o suspensie auto-adaptiva si un computer de bord. Pe langa asta, modelul MP4-12C va avea deja legendarele usi "fluture", prezente si pe McLaren F1.

Gratie eforturilor din Formula 1 ale producatorului britanic de nisa, modelul MP4-12C va avea o structura din fibra de carbon si un sistem de franare si directie inovator.

Numele acestui model aminteste de monopostul MP4-12 din 1997, care era echipat cu un sistem intitulat "brake steering", interzis ulterior de FIA. Sistemul Brake Steering ii permitea soferului sa franeze una din rotile spate prin intermediul unei pedale speciale de frana, iar aceasta manevra elimina subvirarea.

Noul MP4-12C este primul model din viitoarea gama a celor de la McLaren, englezii urmand sa lanseze inca doua supercar-uri in urmatorii ani. Astfel, MP4-12C este incadrat la mijloc intre cele doua modele, atat din punctul de vedere al performantelor, cat si din punctul de vedere al pretului. In urmatorii sase ani, McLaren va produce circa 4.000 unitati pe an, exclusivitatea acestor modele urmand sa fie "taxata" corespunzator. In primul an de productie al noului MP4-12C, McLaren spera sa vanda 1.000 de unitati ale acestui model, care vor avea un pret in jurul sumei de 150.000 lire sterline.

Via | Timesonline

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru