McLaren va lansa trei modele de serie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.10.2008
Producatorul britanic de supercaruri planuieste lansarea a trei modele noi, printre care si un model de 75.000 euro.

McLaren planuieste lansarea a trei noi modele. Aceste modele vor fi lansate dupa incheierea productiei ultimului supercar in tandem cu Mercedes, SLR Speedster, care va iesi pe piata in anul 2009.

Mercedes detine 40% din actiunile McLaren, asa ca motoarele noilor modele vor fi, cel mai probabil, de provenienta Mercedes-AMG. Dintre cele trei modele care vor fi lansate pe langa supercarul P11, cel mai ieftin se plaseaza la 75.000 euro, devenind un posibil concurent pentru Porsche 911. Pentru a reduce costurile, fibra de carbon si alte materiale care reduc greutatea lui P11 nu vor fi folosite. Cel mai probabil, modelul va fi construi din aluminiu si otel.

Avand in vedere experienta McLaren, potentialul crearii unui supercar este enorm. Problema principala care ar putea surveni ar fi pretul modelului, care ar limita serios bugetul proiectului, mai ales in comparatie cu sumele cu care sunt obisnuiti deja inginerii si proiectantii McLaren.

Al doilea model din gama va fi un rival pentru Ferrari California.

Din pacate, nu exista informatii despre al treilea model din viitoarea gama McLaren. Toate aceste planuri sunt posibile cu sprijinul noului designer, Frank Stephenson, proiectantul lui Mini si Fiat 500.

Via | Car 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru