Mercedes 300 SL va concura alaturi de SLS AMG in Carrera Panamericana

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.03.2010
Legendarul Mercedes 300SL va alerga alaturi de noul SLS AMG pe o competitie care retraieste competitia Carrera Panamericana din America Centrala.

Daimler a anuntat ca Mercedes 300SL va concura alaturi de noul SLS AMG intr-o competitie pe traseul original al Carrera Panamericana. Aceasta competitie are loc in America Centrala, iar 300 SL a inregistrat o dubla victorie la cea de-a treia cursa cu echipajul format din Karl Kling si Hans Klenk, iar cea de-a doua echipa a fost formata de Hermann Lang si Erwin Grupp.

Pentru a putea participa la aceasta competitie, modelul a fost scos de la sectiunea “Races and Records” de la muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart. Cele doua modele vor reitera traseul victoriei lui 300 SL din 1952. La acea vreme, Karl Kling si copilotul sau au parcurs 3.111 kilometri cu o viteza medie de 165.011 km/h. Cel de-al doilea echipaj care a trecut linia de finish a fost cel format de Hermann Lang si Erwin Grupp, conducand tot un 300SL.

Cursa respectiva a fost marcata de un eveniment neobisnuit cu masina lui Karl Kling. Acest model a suferit o lovitura cu un vultur la 250 km/h, ceea ce a spart parbrizul si l-a ranit pe copilotul Hans Klenk. Dupa ce au inlocuit parbrizul, mecanicii au echipat modelul cu opt tije metalice subtiri pentru a proteja membrii echipajului de la o eventuala coliziune.

Via | Zercustoms

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru