Mercedes a atins 2 milioane de SUV-uri vândute în toată istoria sa

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.01.2012
Mercedes a anunţat că a reuşit să totalizeze 2 milioane de SUV-uri vândute la nivel mondial din 1979 (anul lansării lui G-Klasse) până în prezent.

Noul an debutează cu o cifră rotundă pentru Mercedes. Constructorul din Stuttgart a anunţat oficial că a depăşit două milioane de maşini off-road vândute de-a lungul întregii sale istorii. Intrat pe piaţa SUV-urilor încă din 1979, odată cu debutul lui G-Klasse, Mercedes a introdus pe rând modele care s-au vândut extrem de bine la nivel mondial: M-Klasse, GLK şi GL.

Anul 2011 a fost, de altfel, cel mai prolific pentru germani la acest capitol, reuşind să vândă din ianuarie până în noiembrie un total de 221.518 SUV-uri, în creştere cu 24.3 procente. Numai în luna noiembrie, Mercedes a vândut 25.552 de maşini off-road. Principalele pieţe rămân SUA şi China, care manifestă în continuare un apetit deosebit pentru acest tip de vehicule.

Performanţa constructorului din Stuttgart se va îmbunătăţi probabil în perioada următoare, odată cu lansarea noii generaţii M-Klasse.

via | autoblog

Comentarii (7)

  • @
    Am o intrebare:
    De ce toata lumea nu lauda SUV-urile Mercedes ? Cand au fost in faza de a cumpara un SUV, au lasat ML si GL, si si-au cumparat X5,Q7,TOUAREG,RR. ?
    Ziceau ca au si colegii lor de servici si au numai probleme.
    4 3
  • opinie
    pntru ca GL si ML sunt mai scumpe cit si intretinerea ...!eu mai usor pot sa intretin 2 sau chear 3 taureguri decit un GL(PIESELE SUNT ft SCUMPE) dar daca as avea bani,binenteles ca meas lua un gl 450 sau g55
    5 7
  • Cineva
    @wizar 1,2,3 si !! A HA HA HA :)))))))))))) ce zici ma tu acolo ?
    Pai tu crezi ca unu care are bani de X5, Q7 nu are suficienti bani sa intretina si un ML sau GL ? Diferenta de bani este mica. Exact ca si cand ai spune ca unu cu BMW X5 nu isi permite Range Rover .... FALS. Este vorba doar de gusturi. Si la achizitionare si la intretinere masinile din aceeasi clasa sunt apropiate la pret si intretinere. In cazul asta clasa SUV premium.
    5 0
  • @
    Eu doar va ceream parerea, sa vad daca este adevarat ceea ce imi zic alte persoane.
    3 0
  • cand am vazut pozele am zis ca e urat cu crengi noul ml, dar am vazut unul alb intr-o pracare de mall omu cauta loc de parcare si mergea la relanti ,in momentul ala aveam senzatia ca se filmeaza o reclama masina iesea clar in evidenta si live arata senzational.
    7 0
  • Eu as merge pe mana lu X5 la design, dar am vazut si eu un ML nou si pot spune ca arata bine , mai putin spatele.
    4 0
  • realitatea zilei
    wizar
    Agramatul ala numit "wizar" compara in general Vw (marca de volum) cu Mercedes-Benz (marca premium) si in particular Touareg cu GL, ceea ce este o aberatie totala. GL este un off-roader dedicat precum Patrol, Land Cruiser v8 etc. N-are nicio treaba cu Touaregul!
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru