Mercedes a dezvaluit noul McLaren SLR Stirling Moss

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 19.12.2008
Mercedes a dezvaluit noul sau supercar McLaren SLR Stirling Moss, pe care il va aduce la Salonul Auto de la Detroit.

Mercedes a dezvaluit noul sau supercar misterios, SLR Stirling Moss. In urma unei brosuri pierdute, un german a reusit sa scaneze primele imagini cu SLR Stirling Moss. Ulterior, imaginile oficiale cu modelul au fost prezentate oficial de catre producatorul german.

Numele supercarului denota faptul ca modelul este creat pentru a celebra victoria lui Stirling Moss, din 1955 in competitia Mille Miglia. Dupa ce l-a depasit pe Juan Manuel Fangio si Karl Kling, Stirling Moss a reusit sa stabileasca un record al competiei, de zece ore, sapte minute si 48 secunde, care ramane valabil si astazi.

McLaren SLR Stirling Moss va fi ultimul Mercedes produs in cadrul parteneriatului cu McLaren si va fi fabricat intr-o serie limitata la numai 75 exemplare. Supercar-ul are un pret de 750.000 euro si are o caroserie din fibra de carbon. Propulsorul este un V8 supraalimentat, care dezvolta 650 CP si este cuplat la o cutie de viteze automata cu cinci trepte.

Motorul este cel standard de pe SLR, pe cand transmisia este aceiasi cu cea gasita pe SLR 722 Edition.

In ciuda faptului ca modelul nu are parbriz, acesta poate atinge o viteza maxima de 350 km/h si accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3.5 secunde.

Printre elementele inedite ale modelului mai putem enumera usile care se deschid vertical, precum si o prelata care poate acoperi locul din dreapta in momentele in care acesta nu este ocupat, sau ambele locuri, atunci cand supercar-ul este parcat. Eleronul retractabil al modelului se ridica automat la viteze de peste 120 km/h, dar poate fi operat si manual. Productia acestui model va incepe in 2009 si prezentarea oficiala va fi facuta la Salonul Auto de la Detroit.

Via | Jalopnik 

Comentarii (2)

  • frumoasa masina! cred ca au atins perfectiunea.
    0 0
  • nenea x
    cum o fii sa mergi fara casca, fara niciun echipament de protectie la 350 km/h?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru