Mercedes a prezentat noul C63 AMG Coupe Black Series

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 23.07.2011
Oficialii Mercedes au prezentat publicului noul C63 AMG Coupe Black Edition. Modelul german va costa aproximativ 100.000 de euro şi va fi pus în vânzare începând cu martie, anul viitor.

Acum două săptămâni, Mercedes reuşea să piardă o serie de fotografii cu viitorul C63 AMG Coupe Black Series, dar aşa cum au promis, conducătorii companiei au venit cu informaţii şi poze oficiale cu doar o zi înaintea Marelui Premiu de Formula 1 al Germaniei.

Noul pachet Black Series repezintă o combinaţie perfectă între cel mai puternic C-Klasse şi un design sportiv şi agresiv. Sub capota lui C63 AMG Coupe Black Series regăsim propulsorul V8 de 6.3 litri capabil să producă 510 cai putere. Unitatea germană a primit pistoane forjate noi, o unitatea de control îmbunătăţită şi o unitate de răcire a uleiului cu 50% mai mare comparativ cu cea de serie. Puterea motorului este transmisă roţilor prin intermediul cutiei automate AMG Speedshift, iar controlul electronic al stabilităţii poate fi setat în patru moduri.

Pentru a putea ţine în frâu cei 510 cai putere, inginerii AMG au optat pentru discuri de 390mm şi şase pistonaşe pentru puntea faţă, iar în partea din spate vor regăsi discuri de 360mm cu patru pistonaşe.

De asemenea, germanii au montat un diferenţial cu alunecare limitată, iar suspensii pot fi setate în mai multe moduri.

Pentru prima dată, Mercedes oferă şi două pachete opţionale pentru C63 AMG Coupe Black Series. Este vorba despre Track Package şi AMG Aerodynamic Package. Primul dintre acestea oferă pneuri performante Dunlop şi o unitate de răcire integrată în deflectorul de aer din spate, iar pachetul aerodinamic vine cu elemente din fibră de carbon.

Via | Mercedes

Comentarii (11)

  • Octavian
    oricat de mult mi-a placut m3......trebuie sa recunosc ca nu paleste pe langa c63 amg nou
    4 11
  • mama.........
    racheta pe roti....
    9 0
  • Alex Radoi
    @Octavian
    Daca vroiai sa exprimi faptul ca C63 arata mai bine decat M3, ar fi trebuit sa spui ca "paleste pe langa c63 amg nou", fara "nu". :))) Cu limba romana "e grele". ( daca ai gresit din neatentie, te iert...)
    18 0
  • nissan gtr sau corvette z06 la banii astia
    1 13
  • hellboy
    E o masina frumoasa, dar parca tot mai mult imi place Merc CLS63AMG
    Oricum, Merc face masini frumoase, cel putin in ultimul timp, pe cand BMW cam dezamageste.
    6 0
  • @paul - daca ai avea banii necesari pentru asa masini, probabil n-ai gandi asa
    3 0
  • @tds
    corect nu as gandi asa: pentru ca nu as da atatia bani pe o masina:) si de i-as avea.

    dar chiar si asa, parerea mea despre mercedes ramane neclintita:

    masini grase, dimensiuni mari, fara aspect de felina sau masina sport rasata, manevrabilitate greoaie fara feeling sport, un motor cu sunet de tractor(AMG), si un design pentru oameni resemnati care nu vor nimic special, care parca comanda un costum perfect elegant care insa te lasa rece pentru ca nu are cu ce sa te atraga.

    design pentru oameni in varsta plictisiti, si acestora le-ar folosi ceva mai cu viata (sa-si ia honda, bmw sau lotus,mazda :) asa doar ca masini ce-mi vin acum in gand.

    corvette z06, lotus evora s, nissan gtr, m3, stc nu sufera de aceste probleme. si ar mai fi dar sare pretul:)
    1 8
  • Haha, daca ai avea bani vrei sa zici ca nu ti-ai cumpara o masina care sa-ti satisfaca dorintele de pasionat al domeniului?! Atunci ce cauti pe un site auto, poti sa-ti cumperi o cutie pe 4 roti care sa mearga din a in b si fara sa citesti stiri din domeniul auto.
    Vad ca esti anti-mercedes, fiecare cu ce-i place, dar daca pentru tine zgomotul produs de un v8 este sunet de tractor, atunci de ce tot pomenesti de z06?
    PS - Nu sunt fan mercedes, dar sunt fan amg, daca as avea banii necesari as lua un c63 in fata la tot ce ai enumerat tu, pentru ca eu nu sunt pilot de curse, nu ma intereseaza timpi pe circuit (unde eu probabil nu o sa ajung niciodata), ma intereseaza doar zambetul pe care masina aia mi-l pune pe fata de fiecare data cand o vad trecand pe langa mine.
    6 0
  • lamurire
    domnu' redactor socariciu masina are 510 CP sau 509 CP?

    "Sub capota lui C63 AMG Coupe Black Series regăsim propulsorul V8 de 6.3 litri capabil să producă 510 cai putere"

    "Pentru a putea ţine în frâu cei 509 cai putere"
    0 2
  • @tds
    asculta pe youtube diferenta intre croncanitul unui amg si melodicitatea unui z06 sau zr1 ca sa vezi diferenta, ambele fiind v8 de capacitate mare.

    imi ajunge o masina low cost ca nu am unde sa dau in ea, si mai exista si pericolul de a produce un accident, de aia exista piste si masini pentru asa ceva.

    prefer motocrosul unde nu am limite:), foarte fun
    0 6
  • :)
    E ... tare in orice caz .
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru