Mercedes a vândut toate exemplarele C63 AMG Coupe Black Series

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 15.06.2012
Mercedes C63 AMG Coupe Black Series se bucură de un succes enorm. Toate cele 800 de unităţi au fost deja vândute, în doar 6 luni de la sosirea în showroom-uri.

Esential

510 cai putere oferă Mercedes C63 AMG Coupe Black Series.

Mercedes C63 AMG Coupe Black Series a devenit anul trecut, în momentul lansării, visul oricărui fan al constructorului din Stuttgart. Un coupe de performanţă extrem de rar, cu resursele unui adevărat supercar a fost o tentaţie pentru pasionaţii care şi-au putut permite luxul.

Publicaţia olandeză De Telegraaf susţine că Mercedes a epuizat deja toate exemplarele C63 AMG Coupe Black Series, la numai 6 luni de la apariţia modelului în showroom-uri, în primăvara acestui an. Mercedes plănuise să producă doar 650 de unităţi ale coupe-ului de performanţă, însă, după îndelungi presiuni venite din partea dealerilor şi clienţilor, a decis să extindă numărul de exemplare la 800. Chiar şi aşa, stocul a fost epuizat, clienţii aşteptând acum doar livrarea maşinii.

Pachetul Black Series repezintă o combinaţie perfectă între cel mai puternic C-Klasse şi un design sportiv şi agresiv. Sub capota lui C63 AMG Coupe Black Series regăsim propulsorul V8 de 6.3 litri capabil să producă 510 cai putere.

Resursele sunt transmise punţii spate prin intermediul cutiei automate AMG Speedshift, iar controlul electronic al stabilităţii poate fi setat în patru moduri. Bagajul de putere îi permite coupe-ului să atingă 100 de km/h în doar 4.2 secunde, cu 0.3 secunde mai repede decât versiunea standard a lui C63 AMG.

via l wcf

Comentarii (11)

  • De ce le zice black si sunt rosii ? :)))
    9 17
  • Motorul e de 6,2 toata ziua!
    10 3
  • chucccck norris
    pacat vroiam si io unu:)
    4 0
  • Exact!
    6208 cmc ³
    517CP si nu 510cp !!!!
    12 3
  • zarnesteanu
    Exista un tip care a cumparat 7 Mercedesuri in 6 ani, de la acelasi dealership. Anul trecut in Noiembrie cand s-au deschis listele de asteptare pentru Black Series a fost primul, in capul clasamentului. Au trecut saptamanile, timp in care dealerul il tine mereu la curent cu situatia comenzii, si il asigura ca isi va primi masina la timp, imediat ce va incepe productia. In Februarie, surpriza de proportii ... cota alocata pentru judetul respectiv, si mai rau, la nivel national e vanduta cu 20-30000 de euro (sa zicem) peste pretul de la dealership. Tipul inebuneste de nervi, si incepe o campanie monstru pe facebook si pe forumul Benz (unul din ele) incat scandalul ajunge pana sus la Headquarter. Pana la urma, in Aprilie isi primeste masina si scuzele de rigoare de la seful cel mare.

    Una peste alta mi se pare incredibil ca o masina care costa peste 150k sa se vanda ca painea calda iar un client fidel ca tipul de mai sus sa ramana fara jucaria preferata. Stirea de azi, explica intr-un fel cum de si-a primit omul masina pana la urma. Well done Benz! :):):
    11 2
  • super acest model...cine nu si l-ar dori sa il aiba in garaj????frumos exemplar!!!
    11 1
  • La motor de tractor si la cati CP, are performante slabe. Asa de repede s-a vandut si BMW GTS doar ca s-au produs mai putine exemplare. Oricum pt masina asta, concurentul BMW M3 GTS cu (67 CP in minus) intr-un test pe circuit a iesit mai rapid. Exact cum am mai zis. Mercedes : motoare de combina de treierat, performante mici, BMW : motoare mici performante mari.
    15 13
  • @Jan - Te plateste bine bmw sa vii sa debitezi prostii aici. Auzi la el, v8-ul de 6.2, motor de combina. Atunci dieselul tri-turbo de la M pentru ce mai e ma putza, daca nu pentru tractoare?
    14 10
  • @ @jan
    Motorul tri-turbo este de 3 litri nu de 6 litri. Adica 381 CP pe diesel VS 517 CP pe benzina. Doar 136 CP diferenta, mare chestie. Asta atinge suta in 4,2 M550d in 4,7 secunde. Acest AMG este foarte bun, dar oare ei din motoare mici nu pot obtine performante mari ? Un exemplu poate fi si M5 cu 4,4 litri are 560 CP, pai BMW din 6 litri cred ca scoate 1000 CP.
    3 12
  • Ceea ce nu poti tu intelege este ca mercedes nu si-a propus sa scada atat de mult cilindreea motoarelor ,cum ar vrea ecologistii . Argumente pot fi mai multe insa unul din ele este ca un motor mai mare ofera anumite avantaje si un cuplu superior iar pentru un client ce scoate din buzunar peste 100.000 e chiar crezi ca cilindreea mare reprezinta un impediment ? Din contra se mandreste cu asta :D !
    10 0
  • Normally it would not make sense because more mldeos means much higher production costs.But there are several reasons why they have so many mldeos and engine options these days.One is that they are trying out variations in order to see which ones will be the most popular.They may have newer mldeos, but are hedging their bets with older ones as well.Another reason is that car companies these days have purchased lot of failing competitors, so have other bodies and engines they want to also sell.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru