Mercedes da in judecata Audi

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 10.04.2008
Mercedes ameninta ca va da in judecata Audi, din cauza folosirii unor particularitati ale tehnologiei Bluetec.

Mercedes planuieste sa dea in judecata Audi pentru violarea tehnologiei Bluetec. Grupul Daimler este detinatorul patentului pentru Bluetec, tehnologie care controleaza emisiile motoarelor diesel.

Oficialii Daimler sustin ca au trimis trei scrisori catre Wolfgang Hatz, seful departamentului de motoare de la Audi, pentru a primi o pozitie oficiala din partea companiei din Ingolstadt. Mercedes sustine ca raspunsul primit de la Audi nu este satisfacator, fapt pentru care a decis sa-si ceara respectarea drepturilor de proprietate asupra patentului tehnologiei Bluetec in instanta.

Mercedes ii acuza pe cei de la Audi ca au furat particularitati ale tehnologiei Blutec pentru a le implementa pe motorizarile diesel ale modelelor A4 si Q7.

Gama de modele Audi propulsate de motoare diesel “curate” este anuntata pe piata europeana inainte ca Mercedes sa lanseze Bluetec.

Via | MotorAuthority  

Taguri: A4, Audi, Mercedes, Q7

Comentarii (4)

  • Se intampla si la case mari... :D
    :D
    0 0
  • marian_bmw
    nu e bine...
    toate companiile auto nu ar trebui sa se bata intre ele care scot profituri mai mari ar trebui si sa colaboreze ca sa salveze planeta sa faca motoare ecologice
    0 0
  • clarkson
    salvare planeta
    Stai linistit ca scopul lor e sa scoata banii de la clientii ecologisti si sa faca profit nu sa salveze planeta. Firmle auto nu sunt Greenpeace ;)Asa ca daca au furat inventia au furat sa scoata bani, deci n-au decat sa plateasca catre Mercedes ce e de platit.
    0 0
  • asta stiu sa faca cel mai bine, sa fure si sa induca in eroare cumparatorul prin marketing
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru