Mercedes E-Klasse AMG Coupe nu va exista

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 13.04.2009
Mercedes a anuntat la New York ca E 63 AMG nu va fi completat in gama de o varianta AMG a versiunii Coupe E-Klasse.

Dupa ce Mercedes a prezentat la New York versiunea berlina a lui noului E 63 AMG, fanii marcii asteptau lansarea variantei coupe AMG a modelului german. Insa, din pacate pentru fani, decizia oficialilor germani nu ii da variantei cu doua usi nicio sansa de a iesi in evidenta estetic si tehnic. "E 63 AMG Coupe nu va fi produs", suna decizia nemiloasa a acestora.

Conform declaratiilor sefilor Mercedes, inlocuitorul lui CLK nu va dispune de o versiune AMG din cauza faptului ca ar fi foarte apropiat ca dotari si pozitionare de piata si pret de varianta AMG a lui CLS. Versiunea anterioara, CLK, era construita pe platforma lui C-Klasse, astfel ca diferentele de dimensiuni si nivel fata de vechiul E-Klasse erau evidente, chiar daca pretul apropiat de anteriorul E l-a transformat pe CLK, in ochii multora, in varianta coupe a acestuia.

"Ne-am gandit la locul in care E Coupe AMG ar putea fi introdus in gama noastra sportiva si am ajuns la concluzia ca acesta ar fi mult prea apropiat de CLS 63 AMG, mai ales din punctul de vedere al pretului", a declarat unul dintre oficialii germani la New York.

In conditiile in care pretul unui CLK AMG se ridica astazi la putin peste 90.000 de euro, un E AMG Coupe ar fi costat circa 110.000 de euro, un pret care ar fi canibalizat CLS AMG (cu 115.000 de euro pret de lista).

via | Autocar

Comentarii (2)

  • E-Klasse Coupe are un Cx de 0.24
    Cx-ul de 0.24 este fenomenal pentru un coupe ! Audi A5 are un Cx de 0.29, o valoare foarte buna si ea .
    0 0
  • Ungaro_
    Pacat ca nu va exista si AMG !!!
    Sa speram ca acasta lipsa va fi compensata de catre Brabus !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru