Mercedes imbina istoria cu tehnologia: F-Cell Roadster

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 25.03.2009
Un grup de 150 de tineri din "ograda" Daimler au dat nastere unui roadster ecologic care are o viteza maxima de 25 km/h si o autonomie de 350 de kilometri.

Mercedes a vrut sa testeze originalitatea si inventivitatea tinerilor pe care ii instruieste printr-o provocare originala. Astfel, aproape 150 de tineri au muncit timp de un an de zile pentru a da nastere unui roadster alimentat cu celule de combustibil. Rezultatul a fost botezat sugestiv F-Cell Roadster si combina istoria Daimler cu ultimele tehnologii din industria auto.

Pentru a evoca traditia, creatorii conceptului au ales un set de roti cu spite multiple asemanatoare celor folosite pe Benz Patent Motor Car in 1886. De asemenea, linia frontala a modelului imprumuta mult din cea intalnita la monoposturile care alearga in Formula 1. La interior insa F-Cell Roadster a primit scaune de tip scoica, din fibra de carbon, imbracate in piele si cusute de mana.

In partea posterioara grupul de studenti Daimler a amplasat o unitate alimentata de un sistem de celule de combustibil. Conceptul beneficiaza astfel de 1.6 cai putere fiind capabil sa atinga o viteza maxima de 25 de km/h. Cu toate acestea, autonomia este una impresionanta, de aproximativ 350 de kilometri.

Conceptul este controlat cu ajutorul unei tehnologii drive-by-wire iar locul volanului este luat de un joystick special.

via | GlobalMotors

Comentarii (1)

  • sfera96
    la viteza aia merg mai repede cu bicicleta , 200km , stao o ora si plec inca 150 , si ajung mai repede , si le-a luat un an sa faca asta , 150 de copii , c'mon merc
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru