Mercedes lanseaza ofensiva verde la Tokyo

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 24.10.2007
Mercedes a etalat la Tokyo o intreaga gama de vehicule hibride echipate cu tehnologia Bluetec.

Mercedes a mizat pe grija pentru mediu la Salonul Auto de la Tokyo, pregatind un intreg arsenal de vehicule si concepte hibride. Multe dintre acestea au fost prezentate in premiera la salonul german din septembrie.

Standul germanilor a afisat versiunile hibride Bluetec ale modelelor C300 si S400, exercitiul de design F700 DiesOtto, un B-Klasse alimentat cu celule de hidrogen, modelul de performanta C63 si noul Viano X-clusive. Mercedes a profitat de salonul japonez pentru a lansa si varianta break a noului C-Klasse, programata sa debuteze pe piata la inceputul anului viitor.

Noul concept C300 Bluetec Hybrid se poate lauda cu un consum de doar 4.6 litri/100 km multumita propulsorului diesel cu patru cilindri conectat la un sistem hibrid. Conceptul dezvolta 224 cai putere si un cuplu motor de 540 Nm, respectand normele de poluare Euro 6 si BIN 5.

Limuzina S400 Bluetec Hybrid se poate lauda si ea cu un consum foarte mic de doar 5.8 litri/100 km in ciclu combinat. Puterea vine de la un propulsor cu sase cilindri care dezvolta 265 de cai si un cuplu de 630 Nm.

Mercedes a dezvaluit in premiera si modelul Viano X-clusive, un MPV spatios cu caracteristicile unui sedan de lux si tehnologia unei sportive.

Comentarii (2)

  • AndriSLR
    ASTA da!
    Iata unde a ajuns Mercedes,este numai de laudat conceptul bluetec hybrid,ramane cea mai tare masina din lume la toate capitolele!
    0 0
  • S. Iulian
    SF?
    hai ma numa 6 litri? cam greu de crezut , la dimensiunile ,greutatea si puterea ei .... oricum vorba romanului mercedes si celelalte.. frumoasa masina.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru