Mercedes lucreaza la un hibrid electric de serie

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 18.03.2008
Viitorul S-Klasse ar putea fi primul model Mercedes hibrid-electric incarcabil la priza. Termenul minim: 2010.

Esential

2010 va fi anul in care Mercedes ar putea lansa S-Klasse hibrid-electric reincarcabil.

Mercedes lucreaza asiduu in aceasta perioada la un model hibrid a carui baterie se poate incarca de la priza. Nu se cunosc foarte multe date despre proiectul germanilor, insa stim ca va fi vorba de o berlina (foarte probabil chiar S-Klasse) si ca sistemul de propulsie va fi foarte asemanator celui prezent pe Chevrolet Volt, sportiva hibrida pe care GM o promite de ceva vreme si care va iesi pe piata in 2010.

Este vorba de o tehnologie de propulsie bazata pe o baterie reincarcabila si pe un motor electric, secondate de un mic propulsor pe baza de combustie care av tine rol de generator si care va incarca bateria atunci cand masina ruleaza. Bateriile pe baza de litiu-ion vor permite o autonomie de 170 de kilometri in regim 100% electric, pe langa cifra venind insa aportul generatorului. De altfel, Mercedes se pregateste de ceva vreme de aceasta lansare, germanii detinand nu mai putin de 25 de brevete legate de noua tehnologie.

Primul model electric Mercedes ar putea aparea pe piata cel mai devreme in 2010, in momentul in care marca va scoate la lumina noua generatie a lui S-Klasse (inspirata, cel mai probabil, din conceptul F700 - vezi foto).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru